Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν τα κέφια σε τράπεζες - ΔΕΗ

Μετά τον πρώτο, επιτυγχάνεται και ο δεύτερος στόχος, δηλαδή αυτός που ήθελε τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται υψηλότερα και των 3.920 μονάδων. Σταθερά υψηλότερα οι μετοχές σε Εθνική, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Eurobank. Σημαντικά κέρδη για Marfin και Εγνατία. Στο περίπου 5 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μετά την κατοχύρωση πάντα σε βραχυπρόθεσμη προσέγγιση του πρώτου στόχου, φαίνεται πως επιτυγχάνεται και ο δεύτερος. Η υπέρβαση των 3.920 μονάδων, που ήταν εξ αρχής ζητούμενη, οδήγησε σε αύξηση των τοποθετήσεων σε τρεις συγκεκριμένους δεικτοβαρείς τίτλους, πέραν της ΔΕΗ.

Στην Εθνική μέχρι τα 33,92 ευρώ, στον ΟΤΕ μέχρι τα 19,48 αλλά και στην Eurobank μέχρι τα 24,48 ευρώ. Είναι ενδεικτικό πως σε αυτές τις τρεις μετοχές και στη ΔΕΗ είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας περίπου 41 εκατ. ευρώ, μέχρι τις 13:05.

Το θετικό είναι πως στην πρώτη δεκάδα των πιο εμπορεύσιμων σε τεμάχια και αξία μετοχών ”γύρισε” θετικά η Motor Oil στα 19,26 ευρώ και υπεραντιδρούσε (2,9%) η Marfin μέχρι τα 31,72 ευρώ, με συναλλαγές περίπου 110.000 τεμαχίων, αξίας περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, κίνηση -κατά την εκτίμησής μας- απόλυτα αναμενόμενη και δικαιολογημένη μετά την τελευταία προσέγγιση της UBS.

Στο σχετικό θέμα ο ξένος οίκος επιχειρεί μία ομολογουμένως δύσκολη, λόγω της πολυπλοκότητας του εγχειρήματος, προσέγγιση ενός υπό διαμόρφωση τραπεζικού σχήματος που όμως στην τελική του μορφή μπορεί να αποτελεί έναν εν δυνάμει πανίσχυρο ”παίκτη”.

Οι προσαρμοσμένες τιμές-στόχοι που δίνονται τόσο για τη Marfin όσο και για την Εγνατία ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη.

Επίσης ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως περίπου την ίδια ώρα (13:10) η αναλογία ανοδικών/καθοδικών διαμορφωνόταν στο περίπου 5 προς 1.

Με βάση τις μέχρι τότε συναλλαγές, η μετοχή της Ολυμπιακής Τεχνικής διαμορφώνονταν στα 2,80 ευρώ, της Αθηνάς στα 1,19 ευρώ, της ΕΛΒΕ στα 2 ευρώ, της Τέρνα στα 10,16 ευρώ, της Jumbo στα 12,30 ευρώ, της FG Europe στα 2,85 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Μέτκα, Χατζηιωάννου, ΕΤΕΜ, Κούμπας, Eurodrip, Altec, Βιοχάκλο και άλλων 18 μετοχών με απόδοση υψηλότερη του 2%.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης θα ήταν καλοδεχούμενη η συντήρηση του μέχρι στιγμής διαμορφωμένου κλίματος και μιας ικανής σχέσης ανοδικών/καθοδικών (στο περίπου 3 προς 1) προς το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v