Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον για ΟΤΕ από Sawiris και funds

”Ναι, ενδιαφερόμαστε για τον ΟΤΕ και στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις”, ήταν η δήλωση του κ. Khaled Bichara, στο πλαίσιο του 8ου συνεδρίου τηλεπικοινωνιών InfoCom. Σε ερώτηση του euro2day εάν παράλληλα υπάρχει ακόμη το ενδιαφέρον και για την ΤΙΜ Hellas, ο κ. Bichara απάντησε πως όλα εξαρτώνται από την απόδοση της επένδυσης.

Ενδιαφέρον για ΟΤΕ από Sawiris και funds
”Ναι, ενδιαφερόμαστε για τον ΟΤΕ και στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις”, ήταν η δήλωση του κ. Khaled Bichara, στο πλαίσιο του 8ου συνεδρίου τηλεπικοινωνιών InfoCom. Ο κ. Bichara είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Orascom Telecom Holdings και δεξί χέρι του γνωστού Αιγύπτιου επιχειρηματία κ. Ν. Sawiris στον οποίο ανήκει ο όμιλος Weather Investments.

Σε ερώτηση του euro2day εάν παράλληλα υπάρχει ακόμη το ενδιαφέρον και για την ΤΙΜ Hellas, ο κ. Bichara απάντησε πως όλα εξαρτώνται από την απόδοση της επένδυσης. Όπως δήλωσε ο κ. Bichara, το όραμα της Orascom είναι να βρεθεί στην πρώτη πεντάδα των τηλεπικοινωνιακών παρόχων της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ. Ευρώπης και Μέσης Ανατολής. Κατά την άποψή του η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά έχει τη δυνατότητα να πάει μόνο ανοδικά και η ρυθμιστική αρχή και οι επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των ευρυζωνικών συνδέσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το ενδιαφέρον για τον ΟΤΕ κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι του fund Apax Partners, δηλώνοντας πως μπορούν άνετα να διαχειριστούν την υπόθεση ΟΤΕ, έστω και αν η ελληνική κυβέρνηση δείχνει να μην προτιμά τη λύση των επιχειρηματικών κεφαλαίων στην προοπτική περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Apax, η ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά είναι ελκυστική.

Λ.Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v