Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜINOA - ΑΝΕΚ: Επιβεβαίωση νέων προτάσεων για HSW

Τις νέες βελτιωμένες προσφορές για την πώληση των μετοχών που κατέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW εξετάζουν πλέον οι Μινωικές, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του euro2day.gr, ενώ και η ΑΝΕΚ ανακοίνωσε επίσημα την υποβολή προσφοράς.

ΜINOA - ΑΝΕΚ: Επιβεβαίωση νέων προτάσεων για HSW
Οι νέες βελτιωμένες προτάσεις για την πώληση των μετοχών που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW (ποσοστό 33,3%) εξετάζονται στo πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της στον κλάδο, επισημαίνει η εταιρία Μινωικές Γραμμές, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα του euro2day.gr.

Σημειώνεται πως η εταιρία, σεβόμενη τις επιταγές της χρηματιστηριακής νομοθεσίας, θα ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της επί του προαναφερόμενου θέματος.

Εξάλλου, το δημοσίευμα του euro2day.gr επιβεβαιώνει με ξεχωριστή ανακοίνωσή της και η εταιρία Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρία Κρήτης (ΑΝΕΚ). Η ΑΝΕΚ γνωστοποιεί ότι εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της προς την εταιρία Μινωικές Γραμμές για την απόκτηση ποσοστού 33,31% που αυτή κατέχει στην εταιρία Hellenic Seaways (HSW), στην τιμή των 3,20 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΕΚ, ”Κατά την πάγια πολιτική της εταιρίας, εφόσον υπάρξουν εξελίξεις, αυτές θα ανακοινωθούν στο επενδυτικό κοινό και στις αρμόδιες εποπτεύουσες Αρχές”.

Όπως ανέφερε νωρίτερα δημοσίευμα του euro2day, οι προσφορές αυτές είναι σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά της ίδιας της ΝΕΛ που περιελάμβανε τίμημα 2,95 ευρώ ανά μετοχή, αλλά και την προσφορά στην περιοχή των 3 ευρώ που φέρεται να έκανε πρόσφατα ο ήδη μέτοχος της HSW (σε ποσοστό το οποίο υπολογίζεται ότι ξεπερνά πλέον το 20% και ενδεχομένως προσεγγίζει το 25%), κ. Πάνος Λασκαρίδης.

Σημειώνεται ότι η εταιρία ουδέποτε προχώρησε σε επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος, παρότι υπάρχουν πληροφορίες ότι το διοικητικό της συμβούλιο έθεσε πρόσφατα τον ”πήχη” για το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου που κατέχει στην HSW στα 3,5 ευρώ.

Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν μερίδα μετόχων των Μινωικών, αλλά και ισχυρούς μετόχους της ίδιας της HSW, να προκρίνουν τη λύση της εισαγωγής της τελευταίας στο χρηματιστήριο, σχέδιο που υποστηρίζεται πλήρως και από τη διοίκησή της.

Τέλος, ένα σημείο που πρέπει να συνεκτιμηθεί αφορά και στο γεγονός ότι αμφότεροι οι ενδιαφερόμενοι που έκαναν προσφορές σε επίπεδο σαφώς υψηλότερο των 3 ευρώ θα πρέπει να υλοποιήσουν επιτυχώς μεγάλες κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσής τους, προκειμένου να αποκτήσουν τη ρευστότητα που θα απαιτήσει η συγκεκριμένη κίνηση.

Μια διαδικασία που, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται να απαιτήσει χρονικό διάστημα μηνών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v