Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Προς ανοδική αναθεώρηση στόχου για Λαϊκή

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Λαϊκής, μόλις ολοκληρωθεί η συνένωση με την MFG και την Εγνατία, προσανατολίζεται η UBS, σύμφωνα με έκθεσή της στην οποία αναφέρεται ότι το deal ”αυξάνει την αξία” της τράπεζας.

UBS: Προς ανοδική  αναθεώρηση στόχου για Λαϊκή
Την πρόθεσή της να αναθεωρήσει προς τα πάνω την ήδη υπάρχουσα τιμή-στόχο των 4,3 κυπριακών λιρών για τη Λαϊκή Τράπεζα, μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος των προωθούμενων συνενώσεων, προαναγγέλλει σε εκτενές report του ο επενδυτικός οίκος UBS, με τίτλο ”Μια πρόταση που αυξάνει την αξία”.

Η διαβάθμιση της μετοχής από τον οίκο παραμένει ”buy 2”.

H συνένωση δυνάμεων μεταξύ της Λαϊκής, της MFG και της Εγνατίας, αναφέρει η έκθεση, δημιουργεί τις προϋποθέσεις αναθεώρησης της τιμής-στόχου, καθώς εκτιμάται ότι αυξάνει το μέγεθος, τις οικονομίες κλίμακας και βελτιώνει ουσιαστικά το αναπτυξιακό ”προφίλ” του ομίλου της Λαϊκής.

Από την άλλη πλευρά, επισημαίνεται στην ανάλυση, οι ”κίνδυνοι” του εγχειρήματος σχετίζονται με τον βαθμό επιτυχίας στην ενοποίηση των δραστηριοτήτων των τριών οργανισμών στην Ελλάδα, και είναι περιορισμένοι.

Πέραν των ανωτέρω, το εγχείρημα θα διευρύνει τη μετοχική βάση της Λαϊκής και αναμένεται ότι θα αυξήσει τη ρευστότητα της μετοχής, στηρίζοντας περαιτέρω τυχόν αναβάθμιση της τιμής της.



Η αύξηση του μεγέθους που θα προκύψει, αναφέρεται στο κείμενο, αλλάζει σημαντικότατα τη θέση της Λαϊκής μεταξύ των ελληνικών τραπεζών και της προσφέρει μέγεθος και ”στρατηγική ευελιξία”, δίνοντας ταυτόχρονα λύση σε θέματα γεωγραφικής και προϊοντικής κάλυψης επιμέρους αγορών.

Η συνένωση, καταλήγει το report, φαίνεται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 23% ήδη από το 2007 και κατά 11% το 2008.

Σημειώνεται ότι η τιμή-στόχος των 4,3 κυπριακών λιρών για Λαϊκή ισοδυναμεί με βάση τις αποτιμήσεις των δημόσιων προσφορών με τιμή-στόχο 43 ευρώ για την MFG και 9 ευρώ για την Εγνατία, προ της προαναγγελθείσας από τον οίκο αναθεώρησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v