Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναζητείται... ενδιαφέρον

Εξαιρούμενου του ΟΠΑΠ και δευτερευόντως της Εθνικής, οι συναλλαγές στις υπόλοιπες μετοχές του ASE 20 επιβεβαιώνουν την αποστασιοποίηση συγκεκριμένων ξένων διαχειριστών. Η όποια ”μόχλευση” περιορίζεται σε ένα μικρότερο μέρος της αγοράς καθώς κυρίως επιχειρηματικές κινήσεις (Μέτκα, Πλαστικά Θράκης)συντηρούν το ενδιαφέρον σε επιμέρους περιπτώσεις εταιριών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα και των 3.900 μονάδων διαμορφώθηκε η αγορά (Γενικός Δείκτης) διακύμανση που μέχρι στιγμής πραγματοποιείται σε στενότατο εύρος (περίπου 15 μονάδων), ενώ οι συναλλαγές, εξαιρουμένων μίας, δύο περιπτώσεων, παραμένουν σε απελπιστικά μέτριο επίπεδο.

Εάν εξαιρεθεί η μετοχή του ΟΠΑΠ (συναλλαγές περισσότερες του ενός εκατ. τεμαχίων) και δευτερευόντως της Εθνικής Τράπεζας, στους υπόλοιπους τίτλους του ASE 20 πραγματοποιείται τζίρος... περιφερειακής αγοράς.

Είναι ενδεικτικό πως σε μετοχές των εταιριών Coca Cola, Εμπορική, Τιτάν, Γερμανός, Hyatt οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν (ύστερα από περίπου μία ώρα συνεδρίασης) τις 15.000 - 20.000 τεμάχια. Στην περίπτωση μάλιστα της Hyatt είχαν πραγματοποιηθεί όλα και όλα 775 τεμάχια, με την τιμή να παραμένει ”καρφωμένη” για ακόμα μία συνεδρίαση στα 11 ευρώ.

Η αναφορά μας στη μετοχή της Hyatt γίνεται σε συνέχεια της χθεσινής προσέγγισής μας (προσυνεδριακό σχόλιο) περί ανενεργών συμμετοχών του ASE 20.

Εμμέναμε χθες, επιμένουμε σήμερα, πως η αγορά χρειάζεται επειγόντως ανανέωση απ’ όπου και αν αυτή μπορεί να προέλθει και να παρασχεθεί.

Δεδομένης της εικόνας του ASE 20, το όποιο περιορισμένο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ένα μέρος του υπόλοιπου της αγοράς.

Υψηλότερα των 4 ευρώ δόθηκαν προηγουμένως εντολές αγοράς στη μετοχή του Κλουκίνα-Λάππα, με το εύρος διακύμανσης να διαμορφώνεται μεταξύ 3,78 - 4,02 ευρώ.

Η μετοχή της Byte έφθασε μέχρι τα 2,81 ευρώ για να σταθεροποιηθεί κατά περίπου 3%, στα 2,75 ευρώ.

Οι επιχειρηματικές εξελίξεις φέρνουν τους αγοραστές υψηλότερα των 2 ευρώ στη μετοχή τωης Πλαστικά Θράκης, ενώ για ακόμα μία συνεδρίαση θετική εικόνα παρουσιάζεται και χρηματιστηριακά για την Ηλεκτρονική Αθηνών (στα 5,70 ευρώ).

Ανοδικά διαμορφώνεται η Μέτκα (στα 7,96 ευρώ) λόγω των επιχειρηματικών κινήσεων της διοίκησης, η FG Europe στα 2,77 ευρώ, η Μηχανική στα 3,06 ευρώ, το Ιασώ στα 6,84 ευρώ, η Intracom στα 4,92 ευρώ, ενώ ακολουθούν Φουρλής Συμμετοχών, Σιδενόρ, Sprider, Ελληνικά Καλώδια, Λιβάνης και Frigoglass (στα 15,20 ευρώ).

Περίπου μετά από μία ώρα συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης κυμαίνονταν οριακά πάνω από τις 3.900 μονάδες και ο συνολικός τζίρος ξεπερνούσε κατά τι τα 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v