Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fortius: Εμφανή τα σημάδια αδυναμίας στον 40άρη

Εμφανή χαρακτηρίζει τα σημάδια ”κοπώσεως” στις μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη FTSE 40 η Fortius Finance, εξαιρώντας τους τίτλους των τραπεζών Κύπρου και MARFIN. Θετικά ”βλέπει” μια τυχόν θετική στήριξη στις 4.300 μονάδες.

Fortius: Εμφανή τα σημάδια αδυναμίας στον 40άρη
Εμφανή χαρακτηρίζει τα σημάδια ”κοπώσεως” στις μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη FTSE 40 η Fortius Finance, εξαιρώντας τους τίτλους των τραπεζών Κύπρου και MARFIN.

Μια ισχυρή στήριξη, με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, των 4300 μονάδων σε ένα πιθανό pullback του δείκτη θα προϊδέαζε θετικά τη χρηματιστηριακή για τη μετέπειτα πορεία του. Κρίσιμο θεωρεί και το βραχυχρόνιο πεδίο στήριξης που προσφέρει πολύ καλά μέχρι τώρα σε επίπεδο κλεισίματος ο απλός κινητός μέσος των 21 ημερών, στις 4.274 μονάδες.

Με μικρές ποσοστιαίες απώλειες 0,18%, στις 4348,95 μονάδες, έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE MID 40 (FTSEM) τη χθεσινή συνεδρίαση, πραγματοποιώντας σε 5975 πράξεις συνολικό όγκο της τάξεως των 7,68 εκατ. τεμ. που αντιστοιχούν σε 74,8 εκατ. ευρώ, ενώ καταγράφηκε νέο υψηλό ( 4367,03 μονάδες) από τις 22 Μαΐου.

”Στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών βλέπουμε το δείκτη να παραμένει για έβδομη συνεδρίαση πάνω από την περιοχή των 4300 μονάδων δείχνοντας πρόθεση να προσεγγίσει ανοδικά το Gap που είχε δημιουργηθεί στη περιοχή των 4541 με 4490 μονάδων στα μέσα Μαΐου. Η αδυναμία όμως του γνωστού ταλαντωτή Relative Strength Index (RSI) να καταγράψει υψηλότερη κορυφή από εκείνη που είχε πραγματοποιήσει στα τέλη Αυγούστου παρά το νέο υψηλό του δείκτη FTSEM μας προβληματίζει για τη συνέχεια”, αναφέρει η Fortius.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v