Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2007, η ενδεχόμενη συνεργασία των ΚΑΕ με τον όμιλο Koc στην Τουρκία, οι αντιδράσεις ΟΛΠ-ΟΛΘ σε ενδεχόμενη παραχώρηση της διαχείρισης των λιμένων στους κινέζους, η διαδικασία πώλησης της TIM Hellas, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2007, η ενδεχόμενη συνεργασία των ΚΑΕ με τον όμιλο Koc στην Τουρκία, οι αντιδράσεις ΟΛΠ-ΟΛΘ σε ενδεχόμενη παραχώρηση της διαχείρισης των λιμένων στους κινέζους, η διαδικασία πώλησης της TIM Hellas, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Οικονομία: Αύξηση των τακτικών εσόδων κατά 7,6%, αύξηση 7,4% των φορολογικών εσόδων, περισσότερους άμεσους φόρους κατά 900 εκατ. ευρώ, περισσότερους έμμεσους φόρους κατά 2,3 δις. ευρώ, αύξηση 5,8% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα από την 1η Ιανουαρίου, αύξηση έως 396% των τελών κινητής τηλεφωνίας, αύξηση του ΕΦΚ στα τσιγάρα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ο προϋπολογισμός του 2007.

Προβλέπει επίσης αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου ορίου την 1η Ιανουαρίου, την κατάργηση του φορολογικού συντελεστή 15% για μισθωτούς και συνταξιούχους, μείωση του συντελεστή φορολόγησης για το εισόδημα πέραν του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ και έως τα 30.000 ευρώ (στο 29%), μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 40% για το σημερινό τμήμα εισοδήματος άνω των 23.000 ευρώ και διατήρηση του ανώτατου συντελεστή 40% σε εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.

ΚΑΕ: Το ενδεχόμενο ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ των ΚΑΕ και του ομίλου Koc διερευνούν οι δυο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ η εν λόγω συνεργασία ξεπερνάει το αντικείμενο του πρόσφατου διαγωνισμού του τουρκικού δημοσίου. Οι επαφές μεταξύ των δυο πλευρών είναι σε εξέλιξη και αφορούν στην προμήθεια από τα ΚΑΕ των προϊόντων τα οποία εμπορεύεται η SETUR στο σύνολο των καταστημάτων Duty Free που διαθέτει.

TIM Hellas: Τέλος στις φήμες περί διεκδίκησης της TIM Hellas έβαλε χθες εκπρόσωπος της κουβεϊτιανής τηλεπικοινωνιακής εταιρείας MTC, ανακοινώνοντας ότι δεν θα υποβάλει προσφορά για την εταιρεία. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones οι προκαταρκτικές προσφορές για την TIM Hellas αναμένεται να κατατεθούν έως τις 9 Οκτωβρίου.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Την πλήρη διαφωνία τους με την παραχώρηση μέσω διακρατικής συμφωνίας στην κινεζική εταιρεία Cosco της διαχείρισης στα δυο μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια της χώρας εκφράζουν οι διοικήσεις των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των δυο οργανισμών τάχθηκαν υπέρ της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού στην περίπτωση που η κυβέρνηση παραμείνει στην εκτίμησή της ότι το μάνατζμεντ των δυο εμπορικών λιμανιών σε ΟΛΠ και ΟΛΘ θα πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες.

Ενέργεια: Ολοκληρώθηκε χθες από την Επιτροπή Αξιολόγησης ο έλεγχος των φακέλων των έξι υποψηφίων που κατέθεσαν προσφορές στο διαγωνισμό της Βεύης. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι έξι φάκελοι κρίθηκαν πλήρεις ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η διαδικασία της συμβατότητας των δικαιολογητικών αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

ΕΧΑΕ: Σε διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου προχωρεί η ΕΧΑΕ και για το σκοπό αυτό βρίσκονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των Deutsche Bank, Lazard Frere, Rotchild, Boston Consulting και Macenzy, σύμφωνα με την Καθημερινή. Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του ΧΑ, η πρόσληψη συμβούλου δεν σημαίνει ότι η ΕΧΑΕ θα αναζητήσει συμμαχία ή και εξαγορά με άλλη χρηματιστηριακή αγορά.

Alpha Bank: Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό Τύπο, η τουρκική τράπεζα Alternatifbank είχε συζητήσεις με την Alpha Bank. Ο πρόεδρος της Alternatifbank φαίνεται να δήλωσε ότι στελέχη της Alpha Bank συναντήθηκαν με τον ίδιο και είχαν διαβουλεύσεις σχετικά με πιθανή εξαγορά της πρώτης από την τελευταία.

Γερμανός: Το 42% των μετοχών της Γερμανός, κυριότητας του Π. Γερμανού και άλλων μετόχων, απέκτησε χθες η Cosmote. Συγκεκριμένα, άλλαξαν χέρια 34.311.180 μετοχές στην τιμή των 19 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v