Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με... πικρόξινη γεύση

”Πικρόξινη γεύση” αφήνει στους επενδυτές η εβδομάδα, που χρηματιστηριακά ολοκληρώνεται σήμερα. Πτωτικά με μετριότατο τζίρο διαμορφώνεται η πλειονότητα των μετοχών του ASE 20, ενώ από τους τίτλους του Mid 40 οι οποίοι αντιδρούν ανοδικά ξεχωρίζει η Intralot, που μαζί με την Κύπρου διατηρούν προβάδισμα για την αναβάθμισή τους στον ASE 20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έξω κούκλα, μέσα... Συνεχίζεται το ελληνικό παράδοξο, με την αγορά να διολισθαίνει, σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, προς τις 3.940 μονάδες. Και αυτό εν μέσω θετικών επιχειρηματικών ειδήσεων και με τις διεθνείς αγορές να φλερτάρουν με νέα υψηλά.

Με την πλειονότητα των μετοχών του ASE 20 να διαμορφώνονται σε αρνητικό έδαφος, με μετριότατες όμως (επιμένουμε σε αυτό) συναλλαγές που ”βγάζουν μάτια”, στην περίπτωση κυρίως του ΟΤΕ και της Εθνικής.

Κερδισμένοι της συνεδρίασης βγαίνουν μέχρι στιγμής μετοχές επιμέρους εταιριών, που για τον έναν ή τον άλλον λόγο ευνοούνται και βραχυπρόθεσμα.

Έτσι, οι μετοχές της Ελληνικής Τεχνοδομικής (στα 7,78 ευρώ), της Marfin (στα 30,70 ευρώ), του Φουρλή (στα 13,64 ευρώ), του Σαράντη (στα 7,72 ευρώ), της ΓΕΚ (στα 6,38 ευρώ), αντιδρούν ανοδικά. Η μετοχή της Intralot (που κατά πάσα βεβαιότητα αναβαθμίζεται στον ASE 20 με την Τράπεζα Κύπρου), διαμορφώνεται στα 26,60 ευρώ.

Από τον SC 80 χρήζει αναφοράς η για πολλοστή συνεδρίαση ”μόχλευση” στη μετοχή της Cyclon (στα 1,86 ευρώ), της Lavipharm (στα 4,98 ευρώ), της Διεκάτ (στα 1,75 ευρώ), αλλά και των Ελληνική Υφαντουργία, ΕΛΤΟΝ, Λαννέτ.

Για τη συνέχεια δεν αναμένονται θεαματικές ανατροπές, στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας που μας αφήνει μια… πικρόξινη γεύση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v