Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έξω πάρτι, εδώ... ”καβούρια”

Σαν τον... κάβουρα πηγαίνει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, όταν στις ξένες αγορές συνεχίζεται το... πάρτι. Εμφανής η επιφυλακτικότητα και η διάθεση για αναμονή και αποχή εκ μέρους ορισμένων ισχυρών επενδυτικών οίκων και ”παικτών”.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Λίγο υψηλότερα διαμορφώνεται η ελληνική αγορά με τον Γενικό Δείκτη να κυμαίνεται μέχρι τις 3.970 μονάδες, με κύριο χαρακτηριστικό την... εμφανή μείωση της εμπορευσιμότητας, συναλλαγών σε μετοχές του ASE 20, ειδικότερα εκείνων που πρωταγωνιστούσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Συναλλαγές μετριότατες στη μετοχή του ΟΤΕ και της Εθνικής, εμφανίζονται συγκριτικά καλύτερες μόνο στην περίπτωση της Alpha Bank και δευτερευόντως της ΔΕΗ.

Στο σχετικό θέμα που αφορά στην τελευταία έκθεση της Citigroup (26/9), αναφέρονται λεπτομερώς επιμέρους ενδιαφέροντα που άμεσα αφορούν και στη μετοχή της Εθνικής.

Ωστόσο, η εικόνα εμφανίζεται ανάλογη τόσο στον Mid 40, εξαιρούμενων των Τεχνική Ολυμπιακη, Μαΐλλης και Άττικα Συμμετοχών, όσο και στον SC 80, απ’ όπου ξεχωρίζουν Lavipharm, ΑΕΓΕΚ, Διεκάτ και ΛΑΝΝΕΤ.

Κατά την εκτίμησή μας, στη σημερινή μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς αποτυπώνεται η επιφυλακτικότητα ορισμένων ισχυρών ”παικτών”, που είτε γνωρίζουν κάτι περισσότερο από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, είτε κρατούν στάση αναμονής λόγω των όσων συμβαίνουν ευρύτερα στη ζωή αυτού του τόπου.

Ενδεικτική αυτής της κατάστασης που κυριαρχεί αυτή την εβδομάδα είναι η περιορισμένη εμπορευσιμότητα μετοχών των οποίων η τιμή διαμορφώνεται στο ”πράσινο”. Για περισσότερους από 10 τίτλους, Νεώριον, Kego, Επίλεκτος, Παντεχνική, Βασιλόπουλος, Spider, Intrakat, Περσεύς, Γκρίσιν, Κρέτα Φαρμ, οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν (στις 12:20) τα 2.000 τεμάχια.

Περίπου εκείνη την ώρα ο συνολικός τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 32 εκατ. ευρώ, διαμορφωνόταν δηλαδή στο περίπου μισό του χθεσινού και προχθεσινού τζίρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v