Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε γνώριμα μονοπάτια το ΧΑ

Η χθεσινή ανοδική συνεδρίαση έδειξε να αποτελεί εξαίρεση, καθώς σήμερα η Σοφοκλέους επέστρεψε στην πεπατημένη με τον Γενικό Δείκτη να βλέπει σχετικά γρήγορα τα υψηλά ημέρας και λίγο πριν το τέλος τα χαμηλά. Περίπου στο ένα προς δυόμισι ή αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών, ενώ επέστρεψαν οι φήμες και μαζί με αυτές και οι αγοραστές για τον τίτλο της Motor Oil.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επέστρεψε στην πεπατημένη η Σοφοκλέους και στο σενάριο που θέλει το Γενικό Δείκτη να βλέπει τα υψηλά ημέρας σχετικά νωρίς και το χαμηλό ημέρας στο τέλος ή λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης.

Έτσι και σήμερα παρά τη θετική ψυχολογία που δημιουργήθηκε όταν ο δείκτης ξεπέρασε τις 3.973 μονάδες, δεν άργησε να εμφανιστεί η γνωστή μόνιμη πλαγιοκαθοδική κίνηση που είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο σχετικά κοντά στα χαμηλά, ενώ για μια ακόμα συνεδρίαση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά οι αυξημένες προσυμφωνημένες συναλλαγές που ασφαλώς εξυπηρετούν κάποια γυρίσματα εν όψει τέλους χρηματιστηριακού εννεαμήνου.

Αυτό το τελευταίο καθιστά ιδιαίτερα δυσχερή την πρόβλεψη τουλάχιστον για την αυριανή συνεδρίαση καθώς δεν αποκλείεται να παρατηρηθούν κινήσεις ”καλλωπισμού” των αποτιμήσεων οπότε για ”ασφαλέστερα” συμπεράσματα από τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας όταν και θα ισχύσει και το νέο ωράριο λειτουργίας με την έναρξη των συναλλαγών στις 10:30’.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι, όμως η επανειλημμένες αποτυχημένες προσπάθειες προκειμένου ο δείκτης να κλείσει υψηλότερα των 3.973 μονάδων προσπαθούν ή κατορθώνουν να πείσουν ότι κάπου εδώ η αγορά έχει ”ταβάνι” με αποτέλεσμα να ενδυναμώνεται το πτωτικό σενάριο έστω κι αν αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο.

Ο Γενικός Δείκτης όπως προαναφέρθηκε ξεκίνησε ανοδικά, έφτασε μέχρι τις 3.978,7 μονάδες, από εκεί και πέρα κινήθηκε πλαγιοκαθοδικά μέχρι τις 3.940,91 και έκλεισε στις 3.952,96 με απώλειες 0,40%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 322 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 124,2 ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE με αξιοσημείωτα κέρδη η Coca Cola, θετικό πρόσημο για Γερμανό, Intracom, Cosmote, Eurobank, όμως ο θετικότερος πρωταγωνιστής τουλάχιστον για σήμερα ήταν ο τίτλος της Motor Oil καθώς επέστρεψαν τα σενάρια για άλλους ενδιαφερόμενους.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλεις για Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Folli-Follie, αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, Βιοχάλκο, ΚΑΕ, ΟΤΕ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Πειραιώς, ΔΕΗ και Hyatt.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 78 ανοδικές μετοχές έναντι 162 πτωτικών, ενώ 7 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες από 5% έως 14,24%.

Τέλος, όσον αφορά τους επιμέρους τίτλους ασφυκτικές πιέσεις για τον τίτλο της Τεχνικής Ολυμπιακής μετά τις τελευταίες ειδήσεις – εξελίξεις που αφορούν τη θυγατρική TOUSA, ενώ αξιοσημείωτα κέρδη κατέγραψαν Σωληνουργεία Κορίνθου, Hitech SNT, Ρόκκας, FG Europe, Μινωικές Γραμμές, ΑΝΕΚ, Βωβός και ΝΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v