Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤOUSA: Στα 19 δολάρια μειώνει τη τιμή η Citigroup

Στα 19 δολάρια, από 22 δολάρια πριν, μειώνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της TOUSA η Citigroup σε έκθεσή της (28/09), διατηρώντας παράλληλα σύσταση ”buy”. Mε αφορμή το ζήτημα της Transeastern η Citigroup υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της TOUSA κρίνοντας ότι η εταιρία θα πρέπει εκμηδενίσει την αξία της επένδυσης από το ενεργητικό της (write off).

ΤOUSA: Στα 19 δολάρια μειώνει τη τιμή η Citigroup
Στα 19 δολάρια, από 22 δολάρια πριν, μειώνει την τιμή – στόχο για τη μετοχή της TOUSA η Citigroup σε έκθεσή της (28/09), διατηρώντας παράλληλα σύσταση ”buy”.

Mε αφορμή το ζήτημα της Transeastern η Citigroup υποβαθμίζει τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή της TOUSA κρίνοντας ότι η εταιρία θα πρέπει εκμηδενίσει την αξία της επένδυσης από το ενεργητικό της (write off).

Εκτιμά ότι το ύψος του write off θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 89 εκατομμύρια δολάρια ή 1,5 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που προβλέπει ότι θα επιβαρύνει τον ισολογισμό του γ΄ τριμήνου 2006.

Η Citigroup επισημαίνει ότι η εξαγορά της Transeastern πραγματοποιήθηκε την περίοδο όπου η αγορά ακινήτων βρισκόταν στο ζενίθ, ενώ κατόπιν ακολούθησε μια δραματική πτώση στη ζήτηση.

Σε κάθε περίπτωση η TOUSA θα καταγράψει κέρδη το 2006, ενώ η επίλυση του ζητήματος θα αφαιρέσει ένα σημαντικό ποσοστό αβεβαιότητας γύρω απο τη μετοχή της εισηγμένης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v