Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ίδιο έργο θεατές...

Καμία διαφοροποίηση σε σχέση με την εικόνα των προηγούμενων συνεδριάσεων με τον Γενικό Δείκτη να βλέπει τα υψηλά ημέρας σχετικά γρήγορα και τα χαμηλά προς το τέλος, στο 1/2 η αναλογία μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Σοφοκλέους χάνει χρόνο και ίσως το θετικό momentum των διεθνών αγορών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Στο ίδιο έργο θεατές σε μία συνεδρίαση στην οποία η Σοφοκλέους προσπαθεί να πείσει και τους τελευταίους τυχόν εναπομείναντες αισιόδοξους ότι στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν μπορεί να ξεπεράσει τη ζώνη 3.960-3.970.

Για μία ακόμα φορά ο Γενικός Δείκτης είδε σχετικά γρήγορα τα υψηλά ημέρας, βρέθηκε 17’ πριν το τέλος με αρνητικό πρόσημο και έκλεισε οριακά θετικός, ενώ η σχέση μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε περίπου στο 1/2.

Μάλιστα περισσότερο χαμένη η μικρή κεφαλαιοποίηση, κάτι που επιβεβαιώνεται όχι μόνο από την τελική εικόνα των επιμέρους τίτλων αλλά και από το -1,03% του FTSE Small Cap.

Περισσότερο προβληματισμένοι δείχνουν οι ασχολούμενοι με την τεχνική ανάλυση, όχι μόνο γιατί τείνει να γίνει αντίσταση η μέχρι πρότινος στήριξη στις 3.950 μονάδες αλλά ακόμα περισσότερο με την καχεξία που επιδεικνύει η Σοφοκλέους και κυρίως η υψηλή κεφαλαιοποίηση που φαίνεται να χάνει το θετικό momentum που διαμορφώνεται στα διεθνή χρηματιστήρια.

Έτσι σαν επόμενες αντιστάσεις και αν ακόμα ξεπεραστούν οι 3.950 μονάδες θεωρούνται οι 3.959, 3.968 και 3.973 μονάδες, ενώ αυτό το ιδιότυπο consolidation που παρατηρείται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δημιουργεί σημαντικές φθορές στα χαρτοφυλάκια που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE για μία ακόμη συνεδρίαση η εικόνα ήταν μικτή (κατά παράδοξο τρόπο οι δημοπρασίες έστειλαν τον τίτλο της Εθνικής να κλείσει στο χαμηλό ημέρας, κάτι που συνέβη και με τον τίτλο των Ελληνικών Πετρελαίων) αξιοσημείωτα κέρδη για Alpha Bank, Intracom (κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο επιδεικνύοντας σημαντικές ανοδικές διαθέσεις), ΚΑΕ, CosmOTE, Folli-Follie, θετική μεταβολή για Αγροτική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Τιτάνα και αμετάβλητος ο τίτλος του Γερμανού.

Αντίθετα αρνητικό πρόσημο με τις απώλειες να μην ξεπερνούν τη μία ποσοστιαία μονάδα (πλην των Ελληνικών Πετρελαίων) για Εθνική, Εμπορική, Eurobank, ΔΕΗ, Coca Cola, Hyatt, Motor Oil και ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης για μία ακόμα συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά, έφτασε μέχρι τις 3.958,92 μονάδες για να ακολουθήσει μετά τις 14:20’ περίπου μόνιμη πλαγιολισθητική κίνηση, να φτάσει μέχρι τις 3.929,38 και να κλείσει στις 3.936,10 με οριακά κέρδη 0,07%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 238 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 40,5 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σε καμία περίπτωση ικανοποιητική η τελική εικόνα με 89 ανοδικές μετοχές έναντι 178 πτωτικών, ενώ 12 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες από 5% έως 16,67%.

Τέλος, όσον αφορά τους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές που μετριόνται στα δάκτυλα του ενός χεριού ξεχώρισαν Ηλεκτρονική Αθηνών, Cyclon, Νεώριο Σύρου, Olympic Catering, ΜΕΤΚΑ, Κατσέλης, ΟΛΠ και Αθηνά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v