Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η δίκη των πρώην μελών της Κεφαλαιαγοράς

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των πρώην μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατηγορούνται ότι άσκησαν πλημμελώς τα εποπτικά καθήκοντά τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους επενδυτές από την καταγγελόμενη δράση των υπευθύνων της εταιρίας Αστραία.

Ξεκινά η δίκη των πρώην μελών της Κεφαλαιαγοράς
Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη των πρώην μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που κατηγορούνται ότι άσκησαν πλημμελώς τα εποπτικά καθήκοντά τους,με αποτέλεσμα να χάσουν τα χρήματά τους επενδυτές από την καταγγελόμενη δράση των υπευθύνων της εταιρείας Αστραία.

Κατά την κατηγορία, την περίοδο 1/1/2001 έως 25/10/2001 παρέβησαν το καθήκον τους, αφού δεν προέβησαν στους αναγκαίους ελέγχους στην εταιρία Αστραία ΑΕΠΕΥ και στη συνδεδεμένη με αυτήν ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ ΑΕΛΔΕ, με συνέπεια να χαθούν χρήματα για τους επενδυτές.

Εν προκειμένω η δίωξη ασκήθηκε στα μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ύστερα από μήνυση επενδυτή από τον Πύργο Ηλείας. Σύμφωνα με τη μήνυση, εξαιτίας του πλημμελούς ελέγχου και της καθυστέρησης αναστολής της λειτουργίας της εταιρίας δεν απέσυρε τα χρήματά του, ποσό ύψους περίπου 13,5 εκατομμυρίων δραχμών, με αποτέλεσμα να τα χάσει.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι τα τότε μέλη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και συγκεκριμένα οι Παν. Αλεξάκης, Αλ. Βουσβούνης, Παυλ. Γεωργουλέας, Στ. Θωμαδάκης, Παν. Καβουρόπουλος, Μιχ. Μασουράκης, Δημ. Μόσχος και Γ. Φλώρος.

Σημειώνεται πάντως ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 25/10/01, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία, ανέστειλε τη λειτουργία της εταιρίας Αστραία και έκλεισε την εταιρία ΤΕΤΡΑΚΥΣ ΑΕΛΔΕ αφού προέκυψαν στοιχεία ”για επενδυτικές υπηρεσίες με εγγυημένο εισόδημα”.

Οι καταγγελίες έκαναν λόγο για τη λειτουργία ενός είδους παρατράπεζας και μάλιστα κινήθηκε η σχετική ποινική διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων της εταιρίας.

Ε. Κ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v