Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ”στοπ” πριν τις 3.970 για Γ.Δ.

Για ακόμη μία φορά ο Γ.Δ. προσέγγισε το εύρος ”αντίστασης” των 3.970-3.980 μονάδων, χωρίς να επιτύχει την ανοδική διάσπαση αυτής της περιοχής. Οι συναλλαγές παραμένουν σε μέτριο για τα τρέχοντα επίπεδα τιμών σημείο. Απορροφάται η προσφορά στα υψηλά της Εθνικής, στα 19,4 ευρώ διαμορφώνεται ο ΟΤΕ, ενώ ο όμιλος Μυτιληναίου αντιδρά συνολικότερα ανοδικά.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σε ανοδική φορά συντηρείται η μετοχή του ΟΤΕ και της Alpha Bank, χωρίς ωστόσο να επιτυγχάνεται για ακόμα μία φορά η υπέρβαση της πρώτης περιοχής αντίστασης.

Μέχρι στιγμής το υψηλότερο σημείο για τον Γενικό Δείκτη διαμορφώνεται στις 3.968 μονάδες, δηλαδή καθίσταται μη δυνατή για ακόμα μία φορά η ανοδική διάσπαση των 3.970-3.980 μονάδων, με αυξημένες συναλλαγές.

Πρόκειται για μία κίνηση στην οποία η στήλη ξεκάθαρα δεν ”ποντάρει” ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες. Είναι γνωστή άλλωστε η θέση μας τις τελευταίες ημέρες, καθώς αφορά στη δημιουργία ικανών προϋποθέσεων και ισχυροποίηση κινήτρων εν όψει μιας επόμενης ανοδικής κίνησης, παρά μια ”κούφια” και χωρίς τζίρο αντίδραση υψηλότερα των 4.000 μονάδων.

Στη μετοχή της Εθνικής φαίνεται πως δίνεται μάχη κατοχύρωσης θέσεων, μετά τις σημαντικές υπεραξίες μέχρι και τη συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης.

Στη μετοχή της Εθνικής θα πρέπει να σημειωθεί πως πραγματοποιούνται συναλλαγές την Παρασκευή και σήμερα περίπου 2 ευρώ υψηλότερα από την τιμή της 14ης Σεπτεμβρίου. Εύλογα, σε αυτό το επίπεδο τιμών επιχειρείται αναδιάρθρωση θέσεων, κατοχύρωση υπεραξιών και, πιθανώς, επαναπροσέλκυση νέων αγοραστών.

Για τη μετοχή του ΟΤΕ, με την τρέχουσα τιμή προς τα 19,4 - 19,44 ευρώ, η θέση μας είναι γνωστή και συγκεκριμένη.

Στο ευρύτερο μέρος της αγοράς, πέραν της υπεραπόδοσης μετοχών από τον Mid 40 και τον SC 80 που κρατούν τα κέρδη τους, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση επιμέρους τίτλων.

Η μετοχή της Ιμπέριο διαμορφώνεται στο υψηλό σημείο του 1,49 ευρώ. Στην ”κορυφή” βρίσκονται η μετοχή της Διεκάτ με 1,84 ευρώ, της Axon Συμμετοχών, συνολικά του ομίλου Μυτιληναίου, της Spider, των Κλωστήρια Ναυπάκτου, Φιερατέξ, ΕΤΕΜ, Παντεχνική, Μαΐλλης, ενώ κίνηση με σημασία θα πρέπει να θεωρείται η αντίδραση της Νεώριον Συμμετοχών μέχρι τα 2,55 ευρώ.

Για τη μετοχή της Νεώριον πραγματοποιήθηκαν δύο ”πακέτα” 256.000 μετοχών σε περίοδο που ο κλάδος έχει επανέλθει στο προσκήνιο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Για τη συνέχεια, θα ήταν καλοδεχούμενη η συντήρηση του Γενικού Δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα τιμών, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς ”βγαίνει” στη μετοχή της Εθνικής, η επιβεβαίωση της ισχύος του ΟΤΕ και η ”μόχλευση” σε μετοχές επιμέρους εταιριών.

Ωστόσο, σήμερα οι συναλλαγές κυμαίνονται σε μάλλον μέτριο επίπεδο, που κατά την εκτίμησή μας δεν παραπέμπει σε άμεση υπέρβαση του τετραχίλιαρου. Πάντα με βάση τις μέχρι τώρα (14:30΄) συναλλαγές που διαμορφώνονταν στα περίπου 135 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v