Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διόρθωση άνω των 3.900 μονάδων

Υψηλότερα των 3.900 μονάδων συνεχίζεται η διακύμανση του Γενικού Δείκτη, ενώ η τιμή της Εθνικής παραμένει πάνω από τα 34 ευρώ. Μέχρι στιγμής οι συναλλαγές (πωλήσεις) είναι συγκριτικά λιγότερες από τον τζίρο (αγορές) των προηγούμενων ανοδικών ημερών. Βελτιώθηκε μερικώς η εικόνα σε μέρος της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρείται η εικόνα διόρθωσης σε ένα μεγάλο μέρος της αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται κατά 0,9% χαμηλότερα, πέριξ των 3.915 μονάδων.

Οι συναλλαγές μπορεί να φαίνονται υψηλές, σε σύγκριση με τις προηγούμενες ανοδικές συνεδριάσεις, στην πραγματικότητα όμως είναι σαφώς λιγότερες εάν αφαιρεθεί το ”πακέτο” 1,3 εκατ. μετοχών (0,34%) της Eurobank (η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στα 24 ευρώ).

Στην Εθνική λ.χ. οι συναλλαγές, στις 14:05΄ δεν ξεπερνούσαν τις 700.000 τεμάχια, με την τιμή να συντηρείται υψηλότερα των 34 ευρώ (δηλαδή πάνω από τη μέση τιμή των τελευταίων 30 εβδομάδων).

Στοιχεία και ενδείξεις μάλλον ενθαρρυντικά για τις επόμενες συνεδριάσεις, αν και σε μεγάλο βαθμό η τάση στην αγορά διαμορφώνεται από το κλίμα που επικρατεί στα ξένα χρηματιστήρια.

Στο ευρύτερο μέρος της αγοράς η εικόνα έχει βελτιωθεί σε ικανοποιητικό βαθμό, καθώς 11 μετοχές από τον Mid 40 και άλλες 18 από τον SC 80 διαμορφώνονται σε θετικό έδαφος.

Ενθαρρυντική είναι μέχρι στιγμής η τεχνική διαμόρφωση στην τιμή της μετοχής των Cyclone, Ελτον, Frigoglass, Lavipharm, Notos Com, Φουρλής, Marfin FG, Ρόκας, Σιδενόρ και Εγνατίας.

Για τη συνέχεια αναμένουμε τη διακύμανση βασικών μετοχών προς το κλείσιμο, ειδικότερα στις τελευταίες εντολές που θα δοθούν για τη διαμόρφωση της τελικής τιμής.

Εκεί, κατά την εκτίμησή μας, θα φανεί η διάθεση των ενεργών ”παικτών” για τη βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής, του ΟΤΕ, αλλά και της Eurobank μετά την προσυμφωνημένη πράξη στα 24 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v