Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές ”βλέπουν” Εθνική

Αιφνιδίασαν θετικά οι αγοραστές στην περίπτωση της Εθνικής, καθώς έθεσαν από την αρχή της συνεδρίασης τον πήχη πέριξ των 34 ευρώ. Αρχικά η αγορά αντέδρασε προς τις 3.950 μονάδες, με περίπου 100 μετοχών την τιμή να διαμορφώνεται στο ”πράσινο”. Αυξημένες συναλλαγές, που έφθαναν τα περίπου 35 εκατ. ευρώ, μετά τα πρώτα 15 λεπτά της συνεδρίασης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η Εθνική μας... υποχρεώνει, ευχάριστα, να αναφερθούμε νωρίτερα στα της αγοράς. Αυτό γιατί από την προσυνεδρίαση δόθηκαν εντολές αγοράς στη μετοχή της Εθνικής, στα 34 ευρώ (1,4%), ενώ μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκαν 146.000 τεμάχια από τα 33,80 μέχρι τα 34,04 ευρώ.

Το γεγονός πως μετοχή της Εθνικής διαμορφώνεται έστω και ενδοσυνεδριακά υψηλότερα της μέσης τιμής των τελευταίων 30 εβδομάδων και πως στα πρώτα 5 λεπτά της συνεδρίασης είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας 5,6 εκατ. ευρώ, αποτελεί ένδειξη για τη συνέχεια.

Ο Γενικός Δείκτης έφθασε στα πρώτα 10 λεπτά της συνεδρίασης προς τις 3.950 μονάδες (0,55%), ο δε ASE 20 προς τις 2.158 μονάδες.

Η σχέση ανοδικών/καθοδικών διαμορφώθηκε στο περίπου 2 προς 1, ενώ άμεση υπήρξε η ανταπόκριση όσων δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο μέρος της αγοράς.

Σχεδόν παράλληλη ανοδική αντίδραση με περίπου 3,7% για Γρηγόρη στα 1,06 ευρώ και Everest στα 1,98 ευρώ, ενώ σταδιακά ακολουθούσαν Ατέρμων, ΕΤΕΜ, Εγνατία, ΝΕΛ, Μαΐλλης, Εθνική ΕΓΑ, Infoquest, Altec, Kleemann, Ιμπέριο, Betanet, ΑΝΕΚ.

Στον αντίποδα η παράλληλη διάψευση περί... ενδεχόμενων συνεργασιών στον χώρο της ενέργειας οδήγησε χαμηλότερα τη μετοχή της Δομική Κρήτης με συναλλαγές 110.000 τεμαχίων, καθώς και η διοίκηση της Ρόκας αποσαφήνιζε τη θέση της.

Ενδιαφέρουσα αν μη τι άλλο η αρχή της συνεδρίασης, με την Εθνική να δοκιμάζει τις δυνάμεις της σε τιμές πέριξ των 34 ευρώ, την Eurobank να φθάνει μέχρι και 0,7% υψηλότερα και την αγορά να ισορροπεί περίπου 15 λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης λίγο πάνω από τις 3.940 μονάδες, με συναλλαγές 35 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v