Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρείται το θετικό κλίμα στο ΧΑ, λένε οι ΑΧΕ

Διατήρηση του θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους και προσπάθεια δοκιμής της αντίστασης των 3.950 μονάδων αναμένουν για σήμερα οι αναλυτές, ενώ δεν αποκλείουν αγοραστικό ενδιαφέρον σε επιλεγμένες μετοχές.

Διατηρείται το θετικό κλίμα στο ΧΑ, λένε οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό, ωστόσο η Marfin Analysis εκτιμά ότι ίσως υπάρξει αστάθεια γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα της αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να δοκιμάσει για τέταρτη φορά τους τελευταίους δυο μήνες την ισχυρή αντίσταση των 3.950 μονάδων.

Διατήρηση του θετικού κλίματος στη Σοφοκλέους για σήμερα αναμένει και η Piraeus Securities, ενώ η Proton Securities δεν αποκλείει αγοραστικό ενδιαφέρον σε επιλεγμένες μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,02% χθες με τις μετοχές του τραπεζικού τομέα να δίνουν τον ”τόνο”, σύμφωνα με την Εγνατία Finance. Η εγχώρια αγορά διαπραγματεύεται προς το υψηλότερο όριο του εύρους της πρόσφατης συσσώρευσης και μια προσπάθεια να ”σπάσει” το όριο αυτό, προς τα πάνω, δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εξακολουθεί να θεωρεί ότι η επιτυχημένη έκβαση της προσπάθειας αυτής δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, χωρίς νέα κίνητρα τοπικά και ευνοϊκές διεθνείς συνθήκες.

Τι έγινε χθες: Σε ράλι επιδόθηκαν οι ελληνικές μετοχές, βρίσκοντας στήριξη από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο τζίρος άγγιξε τα 270 εκατ. ευρώ, με τους δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 να κλείνουν με κέρδη 1,2% και 0,8% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v