Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η... υπέρβαση άργησε μια μέρα

Με... καθυστέρηση μίας ημέρας εκδηλώνεται η αναμενόμενη και απόλυτα λογική υπέρβαση των 3.900 μονάδων. Με αιχμή την Alpha Bank, που κερδίζει περίπου 2%, την Εθνική, που ενισχύεται κατά 1,7%, και τον ΟΤΕ, ο οποίος διαμορφώνεται και πάλι προς τα 19,10 ευρώ. Αυξημένες συναλλαγές στη Marfin, με άνοδο η Εγνατία και καλό κλίμα για ένα ευρύτερο μέρος της μεσαίας - μικρότερης κεφαλαιοποίησης γύρω στις 14:00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τους αγοραστές να περνούν σε τιμές υψηλότερες των 3.900 μονάδων συνεχίζεται η συνεδρίαση, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών επιβεβαιώνεται μέσω αγορών τους στη μετοχή της Alpha Bank, της Εθνικής και δευτερευόντως σε άλλους τραπεζικούς τίτλους αλλά και σε ΟΤΕ, ΔΕΗ.

Επιβεβαιώνεται, έστω και με καθυστέρηση μίας ημέρας, η λογική κίνηση υπέρβασης των 3.900 μονάδων, με αιχμή συγκεκριμένους τραπεζικούς τίτλους και την απαραίτητη στήριξη του ΟΤΕ.

Δεν είναι τυχαίο πως η μετοχή της Εθνικής, που σχεδόν μόνη της ”κράτησε” την αγορά, διαμορφώνεται σταθερά υψηλότερα των 33 ευρώ (33,20 ευρώ), ενώ η Alpha Bank κυμαίνεται στα 20,80 ευρώ.

Στον ΟΤΕ οι αγοραστές εμφανίζονται και πάλι μέχρι τα 19,10 ευρώ, αν και οι συναλλαγές παρέμεναν σε μέτριο επίπεδο.

Πράγματι, στις 13:40 ο τζίρος δεν ξεπερνούσε τα 100 εκατ. ευρώ.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα σημειώνεται στη μετοχή της Marfin FG, σε εύρος 29,50-29,00 ευρώ και μέχρι στιγμής ενδοσυνεδριακή διακύμανση 1,7%. Η μετοχή της Εγνατίας, με 134 πράξεις (στις 13:42), διαμορφωνόταν κατά 2,7% υψηλότερα στα 6,08 ευρώ.

Οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον όμιλο θεωρούνται από παράγοντες της αγοράς ιδιαίτερα καθοριστικές, καθ’ ότι διαμορφώνεται πλέον ένας μεγαλύτερου μεγέθους τραπεζικός όμιλος με σημαντικές προοπτικές.

Δεδομένου ότι στις 13:45 ο Γενικός Δείκτης κέρδιζε 0,78%, στις 3.918 μονάδες, θεωρείται πιθανότατη η διατήρηση και ενδεχομένως η ενίσχυση της ”μόχλευσης” σε έναν ευρύτερο χώρο της μεσαίας - μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Σε αυτή την περίπτωση τον πρώτο λόγο έχουν εκ του αποτελέσματος οι Δομική Κρήτης, Lavipharm, Veterin, Εγνατία, Betanet (με περίπου 200.000 τεμάχια), Καρδασιλάρης, Ελτον, ΕΤΕΜ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v