Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια για υπέρβαση των 3.900 μονάδων

Με καλύτερες σήμερα τις τράπεζες, η αγορά θα μπορούσε τόσο σε επίπεδο Γ.Δ. όσο και ενός ευρύτερου τμήματός της να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Η διάθεση όσων δραστηριοποιούνται στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Υπό προϋποθέσεις, η θετική προσέγγιση της Morgan Stanley για τις τράπεζες θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη αντίδρασης στη σημερινή συνεδρίαση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εάν στη χθεσινή συνεδρίαση δεν σημειωνόταν πίεση κυρίως σε τραπεζικές μετοχές, η εικόνα σε ένα ευρύτερο μέρος της αγοράς θα ήταν σαφώς καλύτερη.

Ενδεχομένως η τάση να είναι θετικότερη για τις τράπεζες σήμερα, μετά τη χθεσινή εμφανώς τεχνικής μορφής πίεση και τη θετική προσέγγιση της Morgan Stanley για Εθνική, Eurobank, Alpha Bank.

Ο ξένος οίκος ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της Εθνικής Τράπεζας με τιμή–στόχο τα 38,3 ευρώ, ενώ αναβαθμίζει τη σύστασή του σε ”υπεραπόδοση” για τη μετοχή της Eurobank.

Για την Alpha Bank ανεβάζει λίγο τον ”πήχη” στα 23,8 από τα 23,2 ευρώ.

Με καλύτερη την εικόνα σήμερα σε κύριες μετοχές του ASE-20, είναι πιθανόν να διευκολυνθεί η προσπάθεια ”μόχλευσης” που εμφανώς επιχειρήθηκε χθες σε επιμέρους κλάδους αλλά και σε μετοχές εταιριών.

Δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητη η καλή χθεσινή εικόνα αρκετών κατασκευαστικών μετοχών, καθώς μέχρι τέλος του μήνα ανοίγουν τρεις νέοι διαγωνισμοί στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής, αλλά και στην καλούμενη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Ειδικότερα στην τελευταία κατηγορία, χθες φάνηκαν να ξεχωρίζουν μετοχές εταιριών όπως ΕΛΒΕ-Μινέρβα, Εlmec, Βαλκάν, Ιμπέριο, Βάρδας (για δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση με αυξημένες συναλλαγές), Rainbow, αλλά και από τον μεσαίο χώρο κυρίως στις Ελαΐς, Lannet, Βασιλόπουλος και Λάμψα.

Με την απαραίτητη προϋπόθεση πως οι αγοραστές σήμερα θα βγουν υψηλότερα στις μετοχές κυρίως της Εθνικής και δευτερευόντως σε Πειραιώς, Eurobank, δεν αποκλείεται ο Γ.Δ. να δώσει τιμές και πάλι λίγο πάνω από τις 3.900 μονάδες.

Στον ΟΤΕ δεν αναφερόμαστε ιδιαίτερα, καθότι χθες με τιμές υψηλότερα και των 19 ευρώ έδειξε ότι θα είναι η μετοχή του ASE-20 που μπορεί να πρωταγωνιστήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, με εύλογο ενδιαφέρον αναμένουμε και σήμερα τη διακύμανση της μετοχής του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v