Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Νέες τιμές για ΕΤΕ, EFG, Αlpha

Με τιμή-στόχο τα 38,3 ευρώ και σύσταση ”overweight” η Morgan Stanley ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεση (18/09) για τις ελληνικές τράπεζες. Ο διεθνής οίκος αναβάθμισε τη μετοχή της Eurobank από ”underweight” σε ”equalweight”, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 26,6 ευρώ από 24,1 ευρώ προηγουμένως. Μικρή αύξηση της τιμής και για την Alpha Bank.

Morgan Stanley: Νέες τιμές για ΕΤΕ, EFG, Αlpha
Με τιμή–στόχο τα 38,3 ευρώ και σύσταση ”overweight” η Morgan Stanley ξεκινά εκ νέου την κάλυψη της Εθνικής Τράπεζας, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεση (18/09) για τις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα ο διεθνής οίκος αναβάθμισε τη μετοχή της Eurobank από ”underweight” σε ”equalweight”, θέτοντας την τιμή-στόχο στα 26,6 ευρώ από 24,1 ευρώ προηγουμένως.

Η Morgan Stanley διατηρεί τη σύσταση ”overweight” για την Alpha Bank, αυξάνοντας ελαφρώς την τιμή-στόχο στα 23,6 ευρώ από 23,2 προηγουμένως.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, οι αναλυτές του ξένου οίκου τονίζουν ότι μέσω αυτής μπορεί κανείς να πάρει θέση στην τουρκική αγορά αγοράζοντας φθηνά τη Finansbank, ενώ εκτιμούν ότι η εξαγορά της σερβικής Βοϊβοντάνσκα θα αυξήσει άμεσα τα EPS του ελληνικού ομίλου.

Επιπλέον, οι μέτοχοι της Εθνικής μπορούν να προσβλέπουν είτε σε περαιτέρω αύξηση των κερδών ανά μετοχή αν εξαγορασθεί η ρουμανική CEC είτε σε επιστροφή κεφαλαίου από 0,7 έως 1,1 δισ. ευρώ αν η εξαγορά δεν πραγματοποιηθεί, προσθέτουν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

Σ’ όλα αυτά θα πρέπει να προστεθεί η θετική επίδραση από την αύξηση των ευρωπαϊκών επιτοκίων στα spreads της Εθνικής αλλά και το νέο πρόγραμμα εθελουσίας.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες επισημαίνεται πως το ελληνικό μακροοικονομικό περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό για την κερδοφορία τους, καθώς η αύξηση των επενδύσεων αντισταθμίζει την επιβράδυνση της κατανάλωσης.

Όμως τα υψηλότερα επιτόκια θα αυξήσουν το κόστος εξυπηρέτησης του δανεισμού, ιδίως στα καταναλωτικά δάνεια, όπου είτε ο ρυθμός αύξησης της καταναλωτικής πίστης θα πρέπει να επιβραδυνθεί είτε τα spreads να συμπιεσθούν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v