Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για την Εθνική Τράπεζα, η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, η ανακοίνωση σήμερα των δεσμευτικών προσφορών για την Armentel, οι δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη για την πορεία της Οικονομίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για την Εθνική Τράπεζα, η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, η ανακοίνωση σήμερα των δεσμευτικών προσφορών για την Armentel, οι δηλώσεις του Γ. Αλογοσκούφη για την πορεία της Οικονομίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Οικονομία: Καθησυχαστικός για τις επιπτώσεις που επιφέρουν στην ελληνική οικονομία η ανοδική πορεία των επιτοκίων και οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου, εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Επεσήμανε ότι οι προβλέψεις που έχει θέσει η κυβέρνηση για ρυθμό ανάπτυξης φέτος της τάξης του 3,8% και για πληθωρισμό στο 3,2% σε μέσα επίπεδα διατηρούνται, αν και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν ενδείξεις για διαμόρφωση των δεικτών σε υψηλότερα επίπεδα στο τέλος του έτους. Επίσης, απηύθυνε έκκληση στις ελληνικές επιχειρήσεις να επιδείξουν εξωστρέφεια και να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η Παγκόσμια Τράπεζα.

Εθνική Τράπεζα: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εθνική Τράπεζα και τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιό της έδειξαν ξένοι θεσμικοί επενδυτές από τη Μέση και Απω Ανατολή, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της τράπεζας, μετά τις συναντήσεις που είχε με ξένα funds, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Marfin: Σήμερα πραγματοποιείται η κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο, στο πλαίσιο των διεργασιών για τη συνένωση των δυνάμεων Λαϊκής-Marfin και Εγνατίας Τράπεζας. Είναι πολύ πιθανό στη σημερινή συνεδρίαση να ληφθεί η τελική απόφαση και να ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα οι λεπτομέρειες για τη δομή της συγχώνευσης, για το ποια θα είναι η έδρα και σε ποια χρηματιστήρια θα διαπραγματεύεται η μετοχή του νέου σχήματος.

ΟΤΕ: Σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν από τη διοίκηση του ΟΤΕ οι δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν χθες στην κυβέρνηση της Αρμενίας για την εξαγορά του 90% της Armentel. Η αρμενική κυβέρνηση, αν και έχει το δικαίωμα της πρώτης άρνησης, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της δεν πρόκειται να το ασκήσει. Ωστόσο, θα έχει λόγο στη μεταβίβαση του ποσοστού. Σημειώνεται ότι από τις 10 μη δεσμευτικές προσφορές που έλαβε ο ΟΤΕ για το μερίδιό του, οι AO Vimpelcom, Mobile Telesystems, η κοινοπραξία ETISALAT,-Istithmar PJSC-ETV και η κοινοπραξία VTEL Holdings-Knightsbridge Associates, προσκλήθηκαν να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας.

Κατασκευαστικές: Σε ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις αντιστοιχεί το 50% της συνολικής αξίας των έργων υποδομής στην ΠΓΔΜ, ύστερα και από την ανάληψη του έργου κατασκευής του περιφερειακού άξονα Σκοπίων, από την ΤΕΡΝΑ, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εισηγμένες: Από αύριο ξεκινάει για πρώτη φορά η ”ελληνική Ημέρα” στο Λονδίνο. Πρόκειται για διήμερο road show που το ελληνικό χρηματιστήριο οργανώνει σε συνεργασία με το Bloomberg, στο ποίο θα πραγματοποιηθούν περίπου 500 παρουσιάσεις ελληνικών εισηγμένων εταιρειών σε 80 διεθνή funds.

Τράπεζες: Την προσεχή Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου εκπνέει οριστικά η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τις τράπεζες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τον έλεγχο της βουλγαρικής DZI. Μεταξύ των διεκδικητών είναι πιθανό να περιληφθούν και οι όμιλοι EFG Eurobank και Alpha Bank, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Γερμανός: Η Vodafone Romania αποφάσισε να προχωρήσει σε διακοπή του συμβολαίου συνεργασίας που είχε με τα καταστήματα Γερμανός στην αγορά της Ρουμανίας. Είχε προηγηθεί ανάλογη απόφαση αποχώρησης από την ΤΙΜ Ελλάς, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η Vodafone Ελλάδας, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πιθανότατα έως το τέλος του έτους, όπως αναφέρει το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v