Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ασκήσεις” ισορροπίας για τον Γ.Δ.

Επιχειρείται να ισορροπήσει ο ASE 20 καθώς πωλητές και αγοραστές αντιπαρατίθενται όσον αφορά στη διαμόρφωση της τιμής συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών/καθοδικών. Αναγνώσιμη η μεταβλητότητα λόγω και της λήξης των παραγώγων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Μικτές τάσεις επικρατούν στα ξένα χρηματιστήρια, με το κλίμα στη Σοφοκλέους να παραμένει βαρύ και επιφυλακτικό. Η αντίδραση αρχικά του Γενικού Δείκτη οδήγησε την αγορά προς τις 3.885 μονάδες (προς τις 2.123 μονάδες για τον ASE 20), με συναλλαγές περίπου 8-10 εκατ. ευρώ.

Σταδιακά, μετά τα πρώτα 15-20 λεπτά, δόθηκαν και πάλι εντολές πώλησης στη μετοχή της Εθνικής, πιέζοντάς την από τα 32,70 χαμηλότερα, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια στα 32,6 ευρώ.

Στον ΟΤΕ διαμορφωνόταν καλύτερη εικόνα, με τις εντολές αγοράς να δίνονται μέχρι τα 18,88 ευρώ, αν και διόρθωναν λίγο, προς τα 20,92 ευρώ η Alpha Bank και προς τα 24,14 ευρώ η Eurobank.

Μικτή τάση επικρατούσε στο ευρύτερο μέρος της αγοράς, καθώς μετά τις 12:00-12:05 η σχέση ανοδικών/καθοδικών εξισορροπούνταν πλήρως.

Από τις μετοχές που ξεκινούσαν ανοδικά, συνέχισαν των Space Hellas, Δομική Κρήτης, ΝΕΛ, Κατσέλης, Βιοτέρ, Έλτον, Αττικάτ, Cyclone Hellas και ορισμένων ακόμα τίτλων.

Αντιθέτως, σημαντική πίεση δεχόταν η μετοχή της ΑΝΕΚ μετά την επισημοποίηση των όρων Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, με τη μετοχή να διορθώνει μέχρι το 1,61 ευρώ, χάνοντας μέχρι και 6%. Η εικόνα βελτιώθηκε κάπως στη συνέχεια, με τους αγοραστές να δίνουν εντολές στο 1,64 ευρώ.

Η συνέχεια προμηνύεται ανάλογα ενδιαφέρουσα, με μόνη ίσως επιφύλαξη την... έξωθεν εικόνα των ξένων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v