Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Αστάθεια εν όψει της λήξης των Παραγώγων

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης, εν όψει της λήξης σήμερα των Παραγώγων, όπως εκτιμούν οι αναλυτές, με τη Σοφοκλέους να αναζητεί κατεύθυνση και από το εξωτερικό.

ΑΧΕ: Αστάθεια εν όψει της λήξης των Παραγώγων
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Marfin Analysis υπενθυμίζει ότι σήμερα σήμερα λήγουν τα δικαιώματα και τα ΣΜΕ σε δείκτες και μετοχές.

Ημέρα Triple Witching για όλες τις αγορές σήμερα, αναφέρει η Σίγμα Securities, με τις πληθωριστικές πιέσεις και ανησυχίες να παραμένουν μια καλή δικαιολογία για πίεση των αγορών σε χαμηλότερα επίπεδα. Η χρηματιστηριακή δεν ”βλέπει” μια αισιόδοξη συνεδρίαση σήμερα, ενώ παραμένει σε χαμηλό επίπεδο ο όγκος των συναλλαγών.

Αστάθεια βλέπει στην εγχώρια αγορά και η Proton Securities, εν όψει της λήξης των Παραγώγων.

Ο Γενικός Δείκτης δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα, κλείνοντας τη συνεδρίαση με απώλειες 0,8%, ακολουθώντας την τάση των υπολοίπων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Η Εγνατία Finance διατηρεί την άποψη ότι η Σοφοκλέους έχει εισέλθει σε μια φάση συσσώρευσης, με το ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο τιμών να είναι ένα πιθανό σενάριο.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εγχώρια αγορά θα κινηθεί στο ίδιο ”μοτίβο” με αυτό των προηγούμενων συνεδριάσεων, με τις ευρωπαϊκές αγορές να δίνουν και αυτές κάποια κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι η λήξη σήμερα των Παραγώγων ίσως οδηγήσει σε αύξηση της αστάθειας.

Τι έγινε χθες: Οι ισχυρές ρευστοποιήσεις σε όλο το ταμπλό προς το τέλος της συνεδρίασης πίεσαν τον Γενικό Δείκτη 0,8% χαμηλότερα, αναφέρει η Marfin Analysis. Ο όγκος των συναλλαγών παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο, με τον τζίρο να αγγίζει τα 253 εκατ. ευρώ. Οι δείκτες FTASE 20 και FTSEM 40 έκλεισαν με απώλειες 0,87% και 0,35% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v