Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιβαρύνεται η εικόνα των ”μικρών”

Αρνητικών συνεδριάσεων συνέχεια, τόσο όσον αφορά την τελική εικόνα όσο και για την ψυχολογία των εμπλεκομένων, με τη μικρή κεφαλαιοποίηση και πάλι να υφίσταται τις μεγαλύτερες συνέπειες. Η τεχνική εικόνα επιβαρύνθηκε σημαντικά, όμως λόγω της σημαντικής ιδιαιτερότητας της αυριανής συνεδρίασης όπου λήγουν τα ΣΜΕ Σεπτεμβρίου, για ασφαλέστερα συμπεράσματα στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας. Νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Marfin Group.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση πανομοιότυπη των προηγουμένων, με το Γενικό Δείκτη να συνεχίζει να κινείται ήπια πλαγιολισθητικά και τη μικρή κεφαλαιοποίηση να υφίσταται για μια ακόμα συνεδρίαση τις μεγαλύτερες συνέπειες κάτι που επιβεβαιώνεται και από το -1,57% του FTSE S.

Οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου δηλώνουν τουλάχιστον προβληματισμένοι μην μπορώντας να δώσουν λογικοφανείς εξηγήσεις για την παρατεταμένη ”δυσκαμψία” της αγοράς.

Όμως δικαιολογητικά για όσους παραμένουν και υφίστανται τις συνέπειες της πλαγιολισθητικής κίνησης δεν υπάρχουν, καθώς εδώ και αρκετές συνεδριάσεις η Σοφοκλέους προειδοποιεί αργά αλλά σταθερά για αλλαγή του κλίματος, τουλάχιστον στη μικρή κεφαλαιοποίηση.

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι ο FTSE S κατά τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις έχει απολέσει 35,14 μονάδες ή ποσοστό 4,38%.

Τεχνικά η σημερινή συνεδρίαση επιβάρυνε την εικόνα καθώς ο FTSE έκλεισε χαμηλότερα από τη στήριξη των 2.120 μονάδων, δίνοντας μάλιστα σήμα πώλησης, όμως επειδή η αυριανή συνεδρίαση κρίνεται σημαντικής ιδιαιτερότητας λόγω λήξεως των ΣΜΕ Σεπτεμβρίου επί δεικτών και μετοχών, τα οποία συμπεράσματα θα είναι καλό να εξαχθούν από τις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας.

Ο Γενικός Δείκτης για μια ακόμα συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά, όμως και πάλι έκλεισε πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα των 3.872,47 μονάδων με απώλειες 0,78%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 253 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 32,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από τις μετοχές του FTSE ούτε μία με κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδος, απλά θετικό πρόσημο για Coca Cola, ΚΑΕ, Motor Oil, Folli-Follie και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Γερμανού, Hyatt και ΟΤΕ.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Εμπορική, Eurobank, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ και αρνητική μεταβολή για Alpha Bank, Εθνική, Intracom, ComsOTE και Τιτάνα.

Για μία ακόμη συνεδρίαση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 61 ανοδικές μετοχές έναντι 191 πτωτικών, ενώ 23 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες από 4% έως 19,51%.

Όσον αφορά τους ελάχιστους θετικούς πρωταγωνιστές από το τραπεζικό ταμπλό ξεχώρισαν Marfin Group (έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό) και Εγνατία και από τους υπόλοιπους κατά κύριο λόγο Rainbow και Space.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v