Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το πόρισμα για τη γαλακτοβιομηχανία, τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, η εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Ο Τύπος της Πέμπτης
Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και το πόρισμα για τη γαλακτοβιομηχανία, τα σχέδια της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις, η εξαμηνιαία έκθεση του ΔΝΤ, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Πέμπτη.

Διαφθορά: Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τη συμμετοχή επιφανών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος. Και ενώ οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση, εντός των επόμενων δέκα ημερών αναμένεται να δημοσιοποιηθεί πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη καρτέλ στην γαλακτοβιομηχανία.

Αποκρατικοποιήσεις: Για την επόμενη τετραετία αναβάλλεται η είσοδος στρατηγικού επενδυτή στην ΕΥΔΑΠ, λόγων των αντιρρήσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας. Η ΕΥΑΘ, δεδομένου του ισχυρού ενδιαφέροντος της γαλλικής Suez Group, είναι πιθανό να ενταχθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2007, σύμφωνα με την Ημερησία.

Εθνική Τράπεζα: Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της ρουμανικής CEC το ενδεχόμενο ακόμη και να μην ολοκληρωθεί η πώληση της Τράπεζας, για την οποία ένα εύλογο τίμημα θα ήταν κατά την γνώμη του τα 500 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε χθες το Reuters. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών της Ρουμανίας τόνισε οτι η προθεσμία για την υποβολή βελτιωμένων δεσμευτικών προσφορών δεν θα οριστεί νωρίτερα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Coca Cola: Στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών προσέφυγε η Coca Cola Τρία Έψιλον, κατά τησ πρόσφατης απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία της επέβαλε χρηματική ποινή ύψους 8,7 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η Καθημερινή.

ΔΕΗ: Η ΔΕΗ περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 11 επιχειρηματικούς ομίλους που πρόκριναν οι αρμόδιες αρχές της Βοσνίας για το δεύτερο στάδιο των διαπραγματεύσεων που αφορούν στο σχέδιο της κατασκευής 8 μονάδων παραγωγής ηλεκτρισμού, συνολικής αξίας 2 δισ. ευρώ, όπως μετέδωσε χθες το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο.

Marfin: Σχέδια για την ενίσχυση του ρόλου του στην Marfin Financial Group –μετοχικά και στρατηγικά- επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Χρηματιστήριο, το Dubai Investment. Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Financial Group για θέματα που αφορούν την τριπλή συγχώνευση Marfin-Λαϊκής-Εγνατίας.

Ασπίς: Πολύ κοντά στο να καταλήξει σε συμφωνία εξαγοράς ασφαλιστικής εταιρείας στην Αλβανία βρίσκεται ο Όμιλος Ασπίς. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ναυτεμπορικής, οι σχετικές επαφές έχουν ήδη προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και δεν αποκλείεται οι δυο πλευρές να ολοκληρώσουν θετικά τις διαπραγματεύσεις τους.

ΟΛΘ: Με πολύ ενδιαφέρον εξετάζεται η σύμπραξη της ΟΛΘ Α.Ε. με περισσότερους του ενός global operators στη διαχείριση container terminal. Η συνεργασία που θα έχει ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση μεγάλων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τη διακίνηση των φορτίων τους στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα στηριχθεί στις νέες δυνατότητες που θα προσφέρει η 6η προβλήτα με την επέκτασή της, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική.

ΔΝΤ: Σήμα κινδύνου του ΔΝΤ για την Ελλάδα, όσον αφορά τον πληθωρισμό και το ισοζύγιο. Στην εξαμηνιαία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προβλέπεται μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 2,8%, αλλά εκτίναξη του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στο 8,1% του ΑΕΠ φέτος.

Κοινωνικά: Ενας από τους πλέον καταζητούμενους δραπέτες όλων των εποχών στη χώρα μας, ο Νίκος Παλαιοκώστας, συνελήφθη χθες το απόγευμα κοντά στο χωριό Λιβάδι Βοιωτίας. Ο Παλαιοκώστας, που καταζητείτο από το 1990, όταν απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται για μεγάλο αριθμό ληστειών και για άλλα αδικήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v