Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ, Εθνική στο ”τιμόνι” της ανόδου

Με τη μετοχή του ΟΤΕ να ξεπερνά τα 19 ευρώ, την Εθνική να υπερβαίνει και πάλι την τιμή ΚΜΟ 30 εβδομάδων και την Alpha Bank να κερδίζει μέχρι και 2,1%, η αγορά διαμορφωνόταν προς τις 3.950 μονάδες. Το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών πραγματοποιούνταν σε Εθνική και ΟΤΕ, τη στιγμή που η σχέση ανοδικών – πτωτικών έφτανε στο 5 προς 1.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Καλοδεχούμενη, αν και εν πολλοίς αναμενόμενη η ανοδική αντίδραση,

με τον Γ.Δ. να ξεπερνά με χαρακτηριστική ευκολία τις... τοπικές μικροαντιστάσεις προς τις 3.950 μονάδες και γύρω στις 12:05 να κερδίζει 1,20% φτάνοντας στις 3.955 μονάδες.

Αιχμή οι μετοχές των Εθνικής, ΟΤΕ και ΔΕΗ, χωρίς ωστόσο να υστερούν η επιθετική τελευταία Alpha Bank, αλλά και οι Eurobank, Πειραιώς.

Η μετοχή της Εθνικής με υψηλή τιμή στα 33,46 ευρώ διαμορφώνεται και πάλι υψηλότερα του ΚΜΟ 30 εβδομάδων, επίπεδο όμως που θα πρέπει να ”κρατηθεί” για τουλάχιστον 2-3 συνεδριάσεις, αν θέλουμε να αναφερόμαστε σε μεταβολή της τάσης.

Στον ΟΤΕ μέχρι στιγμής καταγράφεται μέγιστη τιμή στα 19,08 ευρώ, καθώς διαμορφώνεται μέχρι και 1,1% υψηλότερα.

Για τον ΟΤΕ, κατά την εκτίμησή μας, η πορεία είναι... προδιαγεγραμμένη, εκτός εάν συμβούν οι δραματικές ανατροπές στα ξένα χρηματιστήρια.

Το γεγονός ότι ύστερα από 30-35 λεπτά συνεδρίασης είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές 21 εκατ. ευρώ (από το σύνολο των 54 εκατ. ευρώ) μόνο σε δύο μετοχές, δηλαδή της Εθνικής και του ΟΤΕ, λέει πολλά για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Ο ASE-20, κυρίως μέσω αυτών των μετοχών, ”βλέπει” όχι μόνο την υπέρβαση των 2.150 μονάδων, αλλά το ενδεχόμενο επαναφοράς προς το προηγούμενο υψηλό.

Το γεγονός ότι η σχέση ανοδικών – καθοδικών διαμορφώθηκε από νωρίς στο 3 προς 1 και λίγο μετά τις 12:00 στο 5 προς 1, φανερώνει την άμεση ανταπόκριση όσων εγχώριων επενδυτικών σχημάτων και φιλικών δυνάμεων δραστηριοποιούνται στον (κατά την εκτίμησή μας) ελπιδοφόρο μεσαίο – χαμηλότερο χώρο.

Στη μετοχή του Ικτίνου οι αγοραστές φτάνουν μέχρι τα 3,82 ευρώ, στη Centric μέχρι τα 1,31, ενώ ακολουθώντας την αντίδραση της μητρικής ενισχύεται κατά 3,2% η Εθνική AΕΕΓΑ.

Με βάση τις συναλλαγές των 30-40 λεπτών, φαίνεται να ξεχωρίζουν ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, λόγω και του ξένου επενδυτικού ενδιαφέροντος, η Ολυμπιακή Τεχνική, λόγω της Tousa, η ΜΕΤΚΑ, που ξεπερνά και πάλι τα 7,08 ευρώ, η ΕΒΖ στα 3,76 ευρώ, ενώ ακολουθούσαν Info-Quest, Κούμπας, Lavipharm, Autohellas, Altec, Audio Visual, ΕΛΒΑΛ, Τρ. Κύπρου, Ατέρμων, Χατζηιωάννου, ΟΛΠ και αρκετές ακόμη.

Στις 12:15 ο Γ.Δ. κυμαινόταν στις 3.950 μονάδες με υψηλό συνεδρίασης στις 3.955 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v