Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντός προβλεπόμενης ζώνης η διόρθωση

Προς την πρώτη ζώνη στήριξης των 3.850-3.880 μονάδων υποχωρεί ο Γ.Δ. H ΔΕΗ και o ΟΤΕ κρατούν τον FTSE/ASE-20, που πιέζεται χαμηλότερα λόγω Alpha Bank και Πειραιώς. Μικρή, μόλις στις 3 μονάδες, η απόκλιση στα Παράγωγα του ”20άρη”, που λήγουν την Παρασκευή. Ζητούμενη η βελτίωση της σχέσης ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Χαμηλότερα από το ”κλείσιμο” της Παρασκευής ξεκίνησε η συνεδρίαση, που ύστερα από μία περίπου ώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση συνεχώς ”στο κόκκινο”.

Μέγιστο ημέρας στις 3.892 μονάδες.

Μέχρι στιγμής ελάχιστο στις 3.874, με τον Γ.Δ. να χάνει 0,63% και μέτριες γι’ αυτήν την ώρα συναλλαγές.

Στο σύνολό τους οι τραπεζικές μετοχές υποχωρούν, με τις Alpha Bank και Πειραιώς να χάνουν μέχρι και 1,7%, την Εθνική κάπως καλύτερα στα 32,16 ευρώ (-0,74%), ενώ από τον κλάδο με μικρά κέρδη διαμορφώνονται οι τίτλοι των Marfin και Εγνατίας.

Από τον ”20άρη”, μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται με 1,5% στη ΔΕΗ, στα 19,32 ευρώ και μικρότερη (με 0,43%), στα 18,52 ευρώ, για τον ΟΤΕ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφωνόταν στο περίπου 1 προς 3 (στις 12:30), με λίγες όμως περιπτώσεις να διαμορφώνονται υψηλότερα με άξιο αναφοράς τζίρο.

Από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής, η Space στο 12% και Compucon διαμορφώνονταν υψηλότερα, ενώ ακολουθούσαν Κορδέλλου, Spider, Αλουμύλ, Εlmec, Χατζηιωάννου και Olympic Catering.

Όσον αφορά στα Παράγωγα, καθότι την Παρασκευή λήγει η σειρά μηνός Σεπτεμβρίου, δεν σημειώνεται ιδιαίτερη κίνηση.

Ο αριθμός των συμβολαίων στα ΣΜΕ του FTSE/ASE-20 δεν ξεπερνούσε τα 1.650, ενώ μικρή ήταν η ”ψαλίδα” για το συγκεκριμένο δείκτη με την υποκείμενη αγορά.

Η διαφορά μεταξύ ΧΠΑ και αγοράς μετοχών διαμορφωνόταν σε ένα πολύ στενό περιθώριο, μόλις 3 μονάδων, μεταξύ 2.104-2.107 μονάδων.

Για την επόμενη ώρα δεν αναμένουμε κάτι θετικό που θα μπορούσε να αναστρέψει τη φορά της αγοράς σε επίπεδο Γ.Δ., ωστόσο θα ήταν ζητούμενη η βελτίωση της σχέσης ανοδικών – πτωτικών.

Άλλωστε, το ενδεχόμενο της διόρθωσης της αγοράς προς την πρώτη ζώνη στήριξης των 3.850-3.880 ήταν εξαρχής το πιθανότερο δυνατό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v