Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες στο τιμόνι - μόχλευση στην ”περιφέρεια”

Σταθεροποιούνται υψηλότερα των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων Γενικός Δείκτης, ASE-20 και Alpha Bank, Εθνική. Μέσα σε αυτό το κλίμα στην μεγάλη κεφαλαιοποίηση η διαδικασία ”μόχλευσης” στον μεσαίο και χαμηλότερο χώρο συνεχίζεται άκρως αποδοτική και απρόσκοπτη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συντηρούνται οι βασικοί δείκτες ενώ μετοχές και μεσαίος χώρος βρίσκονται υψηλότερα. Μάλλον μέτριες μέχρι στιγμής οι συναλλαγές, καθώς ο τζίρος σε Εθνική, Alpha Bank, ΟΠΑΠ και Αγροτική διαμορφώνεται χαμηλότερα του μέσου όρου εβδομάδας, με την απόδοση όμως να φτάνει μέχρι και το 1,9% (για τη μετοχή της Alpha Bank και της Εθνικής).

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται σταθερά πάνω από τις 3.910 μονάδες (0,8%), με απόδοση περίπου όση και ο ASE-20 (0,9%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση (Mid 40) είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές περίπου 16 εκατ. ευρώ (στις 14:10), με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να επικεντρώνεται στις μετοχές των Marfin (27,14 ευρώ), Notos (3,48 ευρώ), ΓΕΚ (6,62 ευρώ), Ελληνική Τεχνοδομική (8,26 ευρώ) αλλά και των Σιδενόρ, Attica Συμμετοχών, ΕΛΒΑΛ και ΜΕΤΚΑ.

Σε μια τέτοια συνεδρίαση, όμως, είναι εύλογο το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ένα ικανό μέρος της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Η μετοχή της Πετζετάκις (μετά και την επισημοποίηση της συμφωνίας με τον σουηδικό όμιλο) ”κλειδώνει” στα 1,54 ευρώ. Ακολουθούν Space και Cyclon με αυξημένες συναλλαγές ενώ απόδοση μέχρι και 10% σημειώνεται σε Altec, ΕΛΤΟΝ, αλλά και ΑΤΤΙΚΑΤ-Παρνασός, Δομική Κρήτης, Καλπίνης, Βογιατζόγλου, Κούμπας και ορισμένων ακόμη από αυτή την κατηγορία.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου στις 14:15 για περίπου 60 και πλέον μετοχές το ποσοστό θετικής μεταβολής ξεπερνούσε το 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v