Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M. Lynch: Νέες συστάσεις για ελληνικές τράπεζες

Αλλαγές στις συστάσεις για ελληνικές τράπεζες περιλαμβάνονται σε τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις της Merrill Lynch με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου. Τι αναφέρει ο οίκος για τις Εθνική, Alpha, Eurobank και Εμπορική.

M. Lynch: Νέες συστάσεις για ελληνικές τράπεζες
Αλλαγές στις συστάσεις για μεγάλες ελληνικές τράπεζες περιλαμβάνονται σε τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις της Merrill Lynch με ημερομηνία 8 Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σε ”buy” αναβαθμίζει τη σύσταση για τη μετοχή της Εθνικής ο οίκος, θέτοντας ως τιμή-στόχο τα 42 ευρώ. Για την Εμπορική η Merrill Lynch εντοπίζει περιορισμένο ενδιαφέρον μετά την προσφορά της Credit Agricole, θέτοντας ως δίκαιη τιμή τα 26 ευρώ και σύσταση ”neutral”.

Ο διεθνής οίκος αναβαθμίζει σε ”buy” τη σύσταση για τη μετοχή της Alpha Bank με τιμή–στόχο τα 26 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει σε ”neutral” τη Eurobank.

Σε ό,τι αφορά την Εθνική, η τιμή–στόχος που θέτει η Merrill Lynch συνεπάγεται περιθώριο ανόδου 30%, το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

”Θεωρούμε το business plan του Οκτωβρίου θετικό καταλύτη για τις μετοχές της Εθνικής”, υπογραμμίζουν οι αναλυτές της Merrill Lynch.

Για την Alpha επισημαίνεται ότι ακολουθεί την πιο ισορροπημένη διεθνή στρατηγική σε σχέση με τον ανταγωνισμό και θα μπορούσε να προχωρήσει σε εξαγορές στην Βουλγαρία.

Μάλιστα προβλέπει ότι οι όποιες εξαγορές συμβούν στο μέλλον δεν θα απαιτήσουν αύξηση κεφαλαίου, καθώς η διοίκηση του ομίλου έχει αποδειχθεί αρκετά ”πειθαρχημένη” στη χρήση των κεφαλαίων.

Για τη Eurobank επισημαίνει ότι η υπερεπένδυση στις χώρες της Νέας Ευρώπης (New Europe) δημιουργεί πιέσεις στην κερδοφορία βραχυχρόνια, αν και θα ευνοήσει τον όμιλο σε μακροχρόνιο επίπεδο.

Αν και τονίζει ότι η Eurobank αποτελεί μια εξαιρετική τράπεζα με καλή διαχείριση, εκτιμά ότι προσφέρει μικρότερα περιθώρια ανόδου έναντι του ανταγωνισμού.

Αναφορικά με την Εμπορική, επισημαίνεται ότι μετά την εξαγορά από την Credit Agroicole το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών θα πρέπει να μειωθεί σημαντικά, αφού ”το χαρτί της εξαγοράς έχει παίξει” και η τράπεζα μάλλον δεν θα διανείμει μέρισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v