Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς επιβεβαίωση στηρίξεων...

Καταρχήν για τη βραχυπρόθεσμη τάση πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί η δοκιμασία των 3.900 μονάδων. Mένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής που από χθες διαμορφώνεται και πάλι σε επίπεδο χαμηλότερο από σημαντική ”αντίσταση”. Ενισχύθηκαν χθες οι ανοιχτές θέσεις και τα συμβόλαια πώλησης, κυρίως σε τίτλους, αλλά και σε ΣΜΕ του ASE-20.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οι αντοχές κυρίως των βραχυπρόθεσμων αγοραστών, κυρίως όσων ”ποντάριζαν” σε άμεση προσέγγιση του 4χίλιαρου, ενδέχεται να δοκιμαστούν σήμερα – αύριο.

Από χθες το κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια διευκολύνει μία διόρθωση των αγορών, κάτι για το οποίο φαίνεται να έχουν προετοιμαστεί ανάλογα όσοι ”παίζουν” χαμηλότερα βασικές μετοχές του 20άρη.

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία, τόσο ο δανεισμός όσο και οι ανοιχτές θέσεις σε συμβόλαια μετοχών και ΣΜΕ του ASE-20 παραπέμπουν άμεσα σε δοκιμασία των 3.900 μονάδων καταρχήν.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η κίνηση, τότε μένει να διερευνηθούν σήμερα – αύριο οι αντοχές κυρίως των αγοραστών και το περιθώριο διόρθωσης μετοχών όπου έχουν ανοιχτεί σημαντικές θέσεις ”πώλησης”.

Μένει να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η βραχυπρόθεσμη τάση της Εθνικής, που διαμορφώνεται και πάλι χαμηλότερα περιοχής ”αντίστασης” και δευτερευόντως για τις μετοχές της Alpha Bank, Εurobank και Εμπορικής.

Για ΟΤΕ και Πειραιώς η εικόνα από τεχνικής πλευράς είναι σαφώς καλύτερη.

Μένει να αποσαφηνιστεί σήμερα – αύριο η έκθεση σε ανοιχτές θέσεις όσων τοποθετήθηκαν στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας σε συγκεκριμένες μετοχές του Mid-40.

Και σε αυτήν την κατηγορία μετοχών ορισμένες βρίσκονται πολύ κοντά σε τεχνικά σημεία αναφοράς.

Από την άλλη, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, διαπιστώνεται πως κυρίως Έλληνες ήταν αγοραστές στο χρηματιστήριο τον Αύγουστο, με τους ξένους αλλού να έχουν μειώσει τη θέση τους και αλλού να έχουν προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χαρτοφυλακίου τους.

Ωστόσο, η πλειονότητα των αναλυτών αναφέρεται σε λίγο – πολύ αναμενόμενη διόρθωση, όσον αφορά στη χθεσινή υποχώρηση του δείκτη προς τις 3.915 μονάδες και αναμένουν σταθεροποίηση της αγοράς ενδεχομένως, πέριξ των 3.880 μονάδων.

Σημείωση: Επειδή και στην αγορά η... γυναίκα του Καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι, αλλά και να δείχνει τίμια, προσυπογράφουμε ανεπιφύλαχτα τον επίλογο από την αναφορά του Χαμαιλέοντα για τη Motor Oil.

”Εν ολίγοις θα περιμέναμε από την εταιρία να δώσει καλύτερη γεύση για τα τεκταινόμενα, προτού καν υπάρξει όχληση από τις αρχές. Κι όχι να προσπαθεί να... κρύψει λόγια”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v