Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Δοκιμές” για υψηλότερα και... ήπια διόρθωση

Αν και αρχικά επιχειρήθηκε η προσέγγιση του προηγούμενου υψηλού, στη συνέχεια ο Γ.Δ. υποχώρησε σταδιακά προς τις 3.958 μονάδες. Με συναλλαγές περίπου 50 εκατ. ευρώ, κέρδη για ΟΤΕ και Motor Oil, αλλά και σημαντικές υπεραξίες για μετοχές εταιρειών που έλαβαν... πράσινη κάρτα εξόδου από την επιτήρηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το στρωτό παιχνίδι συνεχίζεται στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει το προηγούμενο υψηλό, αλλά αυτή τη φορά με συγκριτικά λιγότερες συναλλαγές στη μετοχή της Εθνικής. Η αγορά σε επίπεδο Γενικού Δείκτη κυμαίνεται πέριξ των 3.965 μονάδων, ενώ ο FTSE-20 ενισχύεται κατά 0,3%, μέχρι τις 2.157 μονάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος, κυρίως των ξένων ισχυρών ”παικτών”, έχει μεταφερθεί εύλογα στη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ συντηρείται και στον τίτλο της Motor Oil.

Στη μετοχή του Οργανισμού οι εν δυνάμει αγοραστές φτάνουν μέχρι και λίγο χαμηλότερα των 19 ευρώ, ενώ παράλληλα δίνονται και σημαντικές εντολές πώλησης στο εύρος των 18,90-18,94 ευρώ.

Στην περίπτωση του ΟΤΕ όσο και της Motor Oil φαίνεται πως ορισμένοι ”παίκτες” προεξόφλησαν έγκαιρα επιχειρηματικές εξελίξεις και κυβερνητικές εξαγγελίες. Στη μετοχή της Εθνικής πωλητές – αγοραστές έβγαιναν, περίπου στις 12:20’, στα 33,16-33,10 ευρώ.

Ωστόσο, μετά τις 12:10’ έγινε εμφανής η διάθεση ”αποθέρμανσης”, τουλάχιστον της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με αποτέλεσμα τη διολίσθηση των βασικών δεικτών λίγο χαμηλότερα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα μετοχές εταιρειών που έλαβαν την... πράσινη κάρτα εξόδου από την επιτήρηση, αλλά και άλλων εισηγμένων που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτή την περίοδο, αποκόμιζαν το μεγαλύτερο μέρος των βραχυπρόθεσμων υπεραξιών.

Έτσι, η μετοχή της Νεώριον διαμορφωνόταν μέχρι τα 2,70 ευρώ, της ΕΚΤΕΡ μέχρι τα 1,63 ευρώ, της Cyclon μέχρι τα 1,71 ευρώ, της Imperio μέχρι τα 1,33 ευρώ, της Proton μέχρι τα 9,30 ευρώ και της Αθηνάς μέχρι και τα 1,44 ευρώ.

Μοιρασμένη ήταν η εικόνα της αγοράς περίπου 50 λεπτά μετά την αρχή της συνεδρίασης, με τις συναλλαγές να διαμορφώνονται περίπου στα 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v