Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική και... λοιποί στηρίζουν την άνοδο

Μειώνει τις αρχικές απώλειες η Εθνική και με τη βοήθεια των CosmOTE, Motor Oil, ΚΑΕ, Intracom και Ελληνικά Πετρέλαια ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να επαναπροσεγγίσει ή και να υπερκεράσει τα ημερήσια υψηλά. Παραμένει η σχετική επιφυλακτικότητα στη μικρότερη κεφαλαιοποίηση, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μικρός μόνο αριθμός τίτλων να καταγράφει σημαντικά ημερήσια κέρδη.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Επιχειρείται νέα προσέγγιση των υψηλών ημέρας για τον Γενικό Δείκτη καθώς η Εθνική απορρόφησε την όποια προσφορά και δείχνει να μειώνει σταδιακά τις απώλειές της. Η Eurobank ”γύρισε” με θετικό πρόσημο, ενώ κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφουν οι Intracom, ΚΑΕ, CosmOTE και Motor Oil, και μεγαλύτερα του 1% τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Παρ’ όλα αυτά, λιγότεροι από 10 τίτλοι, και ενώ τείνουν να συμπληρωθούν 3 ώρες συνεδρίασης, σημειώνουν κέρδη μεγαλύτερα του 7% -σαφής ένδειξης ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον συνεχίζει να επικρατεί επιφυλακτικότητα για ένα σημαντικό τμήμα του ”ταμπλό”.

Συνεχίζεται η σχετική κινητικότητα και στην αγορά παραγώγων, με τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης να ακολουθούν τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 6,3 αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τεχνικά, για το τέλος της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη αν είναι δυνατόν υψηλότερα των 3.952 μονάδων και του FTSE υψηλότερα των 2.149 μονάδων, κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές, τεχνικά τουλάχιστον, ανοίγει τον δρόμο για κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Όσον αφορά στους μέχρι στιγμής πρωταγωνιστές ημέρας, στους αρχικούς Ελαΐδα, Δομική Κρήτης, Spider, Κορδέλλου δείχνουν διαθέσεις να πλασαριστούν και οι Hitech SNT, Cyclon, Γενική Εμπορίου, Jumbo, Ντιονίκ και Space.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v