Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα κάνει το ”follow up” η Εθνική;

Θα φανεί σήμερα κατά πόσο οι χθεσινές σημαντικότατες εισροές κεφαλαίων στην Εθνική μπορούν να οδηγήσουν την τιμή προς τα 33,16 ευρώ. Eνθαρρυντικές ενδείξεις χθες από τη συμπεριφορά της Alpha Bank και τους αγοραστές στα 18 ευρώ του ΟΤΕ. Ενδιαφέρον για κατασκευές μετά τον ”ιστορικό συμβιβασμό” των εργολάβων και κινητικότητα στην Υγεία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ελαφρώς θετικό κλίμα στα ξένα χρηματιστήρια μπορεί να οδηγήσει σε ένα νέο δεύτερο κατά σειρά θετικό σερί και στη Σοφοκλέους.

Δεδομένου ότι οι εισροές χθες, κυρίως ξένων, στην Εθνική ήταν σημαντικές -και μάλιστα σε υψηλές τιμές- παρουσιάζει ενδιαφέρον η εικόνα σήμερα που θα παρουσιάσει η πρώτη τη τάξει μετοχή της Σοφοκλέους.

Από τεχνικής πλευράς παρουσιάζει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο προσέγγισης της μέσης τιμής 30 εβδομάδων (ΚΜΟ 30), που έχει διαμορφωθεί λίγο υψηλότερα στα 33,16 ευρώ.

Πολλά φαίνεται πως θα κριθούν από αυτό ακριβώς το ενδεχόμενο, δηλαδή της προσέγγισης του ΚΜΟ 30 εβδομάδων.

Ενθαρρυντικές όμως θεωρούνται δύο ακόμα ενδείξεις: η άμεση αντίδραση της μετοχής της Alpha Bank (και εδώ είχαμε αυξημένες συναλλαγές), αλλά και των σταθερών αγοραστών στα 18 ευρώ στον ΟΤΕ.

Εάν κατά συνέπεια ”διαφυλαχθεί” σήμερα η περιοχή των 2.100 μονάδων για τον FTSE-20, είναι πιθανό να δούμε στη συνέχεια μια άκρως ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναμένεται συνέχεια στην ανοδική πορεία βασικών δεικτών και μετοχών από τη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Μετοχές εταιρειών αυτής της κατηγορίας, που παρουσιάζουν ουσιαστική βελτίωση μεγεθών στο εξάμηνο, προεξοφλείται πως θα συνεχίσουν να προσελκύουν μεγάλο μέρος του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Επιπρόσθετα, για σήμερα θα πρέπει να δοθεί σημασία στον ”ιστορικό συμβιβασμό” των εργολάβων, με πρώτο έπαθλο ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ.

Σε έναν άλλο κλάδο, αυτόν της Υγείας, ακούγονται αρκετά και φημολογούνται περισσότερα τις τελευταίες ημέρες, ”εμπλέκοντας” το σύνολο των εισηγμένων του κλάδου.

Το βέβαιο είναι πως με αιχμή το Υγεία ο κλάδος βρίσκεται σε ριζική αναδιάρθρωση, αναδιάταξη και δημιουργία νέων ενδεχομένως και ιστορικών συμμαχιών. Η συνέχεια θα δείξει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v