Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εύθραυστη άνοδος

Παρά το γεγονός ότι ο Δείκτης μέχρι στιγμής κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, δείχνει να υποχωρεί από το μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας. Σχετική κινητικότητα και ελαφρύ premium στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης στην Αγορά Παραγώγων, ενώ από τους ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζουν οι Ελαΐς (λόγω δημόσιας πρότασης της Unilever στα 24,5 ευρώ), Δομική Κρήτης, Spider και Κορδέλλου. Κλειστή σήμερα η Wall Street λόγω αργίας.

του Α Αναγνωστόπουλου

Με θετικό πρόσημο κινείται ο Γ.Δ. από την αρχή της συνεδρίασης, έστω και αν σταδιακά έχει υποχωρήσει σημαντικά από το μέχρι στιγμής υψηλό ημέρας και όλα αυτά εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος.

Να σημειωθεί ότι μετά την παρέλευση 40 λεπτών συνεδρίασης ένας σημαντικός αριθμός τίτλων, που ξεπερνά τις 100, δεν έχει καν κάνει πράξη.

Από τους θεωρούμενους δεικτοβαρείς τίτλους, με κέρδη μεγαλύτερα των 3 ποσοστιαίων μονάδων αλλά με ελάχιστες συναλλαγές τα ΚΑΕ, κέρδη μεγαλύτερα του 2% χωρίς ιδιαίτερα αυξημένο όγκο για την CosmΟΤΕ, αξιοσημείωτα κέρδη για ΕΛ.ΠΕ., ενώ όλοι οι υπόλοιποι τίτλοι του FTSE κινούνται λίγο υψηλότερα ή λίγο χαμηλότερα του προηγούμενου κλεισίματος. Ακόμη, στον τίτλο της Εθνικής είναι εμφανείς οι ”αντιπαραθέσεις” μεταξύ αγοραστών και αυτών που προσπαθούν να κατοχυρώσουν με ρευστοποιήσεις τα βραχυπρόθεσμα κέρδη.

Ο Γ.Δ. κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο -προσέκρουσε δύο φορές στο επίπεδο των 3.950 μονάδων-, όμως σταδιακά διολισθαίνει, ο τζίρος ξεπερνά τα 43 εκατ. λίγο μετά τις 12:05, από τα οποία τα 4,6 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, ενώ σχετική κινητικότητα παρατηρείται και στην Αγορά Παραγώγων, με τα συμβόλαια του FTSE να διαπραγματεύονται με οριακό premium έναντι του αντίστοιχου δείκτη.

Από τους μέχρι στιγμής ημερήσιους πρωταγωνιστές ξεχωρίζει ο τίτλος της Ελαΐς, μετά τη δημόσια πρόταση της Unilever στα 24,5 ευρώ, ενώ συνεχίζουν ανοδικά οι πρωταγωνιστές των προηγούμενων συνεδριάσεων, όπως Δομική Κρήτης, Κορδέλλου, Spider, Cyclon και ορισμένες ακόμη μετοχές.

Ζητούμενο για το τέλος της συνεδρίασης είναι -ει δυνατόν- το κλείσιμο του Γ.Δ. υψηλότερα των 3.952 μονάδων, κάτι που θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για κίνηση υψηλότερα των 4.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v