Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική (Ελλάδος) γεια σου!

Την ώρα που η Εθνική Ελλάδος προκρινόταν στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης, η Εθνική Τράπεζα με αγοραστές πολύ κοντά στην τιμή ΚΜΟ 30 οδηγούσε υψηλότερα των 3.900 μονάδων τον Γενικό Δείκτη. Θετικό το κλίμα σε ένα ευρύτερο μέρος του ταμπλό, με μετοχές επιχειρήσεων από τον χώρο της Υγείας να προσελκύουν επενδυτικά κεφάλαια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εθνική Όλων. Εθνική Ελλάδος, Εθνική Τράπεζα και το ταμπλό στα... μπλε.

Με την Εθνική να οδηγεί βασικούς δείκτες και μετοχές ακόμα ψηλότερα, προς την περιοχή των 3.900 μονάδων.

Μέχρι στιγμής η ”κορυφή” της συνεδρίασης έχει διαμορφωθεί στις 3.909,02 μονάδες, αν και κατά την εκτίμησή μας αυτό που μετράει είναι η καταγραφή υψηλής τιμής για την Εθνική στα 33,24 ευρώ. Υψηλότερα δηλαδή της τιμής ΚΜΟ 30 των 33,16 ευρώ.

Εάν αυτή η τιμή κρατηθεί και σε ”κλείσιμο”, τότε ενδεχομένως να βρισκόμαστε στην... ευχάριστη θέση αναθεώρησης και των βραχυπρόθεσμων στόχων μας.

Αυτό, γιατί και ο FTSE-20 ενισχύεται κατά 1,04% και διαμορφώνεται πέριξ των 2.125 μονάδων.

Το ενθαρρυντικό είναι πως οι χθεσινοί... αρωγοί, δηλαδή Alpha Bank και ΟΤΕ, συνεχίζουν κατά 1,16 και 1,33% υψηλότερα αντίστοιχα.

Μέχρι στιγμής επιβεβαιώνεται η εκτίμηση διορατικών παραγόντων της αγοράς πως από χθες και με αιχμή την Εθνική το ”παιχνίδι” μεταφέρεται στο ”γήπεδο” της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης.

Με αυτή την εικόνα στα ”βαριά”, εύλογα υπερτερούν οι μετοχές με θετικό πρόσημο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπεραντίδραση κατά 5,6% της ΑΝΕΚ στα 1,73 ευρώ, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, περισσότερες των 100.000 τεμαχίων.

Αναμενόμενη η υπεραντίδραση του Ιατρικού Αθηνών στα 4,20 ευρώ, και αυτή με αυξημένες συναλλαγές, καθότι στον κλάδο της Υγείας διενεργούνται παρασκηνιακά συζητήσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ”ιστορικό συμβιβασμό”, ανάλογο με αυτόν που πραγματοποιήθηκε στις κατασκευές.

Ανοδικά αντιδρούν Info-Quest, Δομική Κρήτης (παίζει δυνατά το ενεργειακό χαρτί), Μουζάκης (συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα ακίνητα), οι τίτλοι των Κυριακίδη, Κορδέλλου, Παΐρη, Eurodrip, Unisystems, αλλά και άλλοι από αυτή την κατηγορία.

Στις 12:35 ο Γενικός Δείκτης ξεπερνούσε και πάλι τις 3.900 μονάδες, η Εθνική βρισκόταν στα 33 ευρώ, οι συναλλαγές στα 80 εκατ. ευρώ και η άλλη Εθνική, αυτή της καλαθοσφαίρισης, βρισκόταν ήδη στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Με το δεξί ξεκινά ο Σεπτέμβρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v