Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Θετικές εντυπώσεις για τα αποτελέσματα

Θετικές είναι σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις των αναλυτών από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο η Εθνική Τράπεζα. Κατόπιν αυτού αναμένεται αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για τα ετήσια αποτελέσματα της τράπεζας.

ΕΤΕ: Θετικές εντυπώσεις για τα αποτελέσματα
Θετικές είναι σε γενικές γραμμές οι εντυπώσεις των αναλυτών από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο η Εθνική Τράπεζα. Κατόπιν αυτού αναμένεται αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για τα ετήσια αποτελέσματά της.

Ισχυρά χαρακτηρίζει η Π&Κ τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α’ εξάμηνο η Εθνική Τράπεζα, τα οποία βρίσκονται 3% σχεδόν υψηλότερα των προβλέψεών της σε επίπεδο καθαρών κερδών, λόγω των υψηλότερων εσόδων από τις βασικές λειτουργίες το β’ τρίμηνο.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν 3% χαμηλότερα των εκτιμήσεων καθώς οι προβλέψεις δεν περιελάμβαναν το κόστος της εθελουσίας εξόδου στις θυγατρικές της Εθνικής.

Η γενική πρώτη εντύπωση από τα αποτελέσματα είναι θετική αναφέρει η Marfin Analysis, η οποία δηλώνει ικανοποιημένη από την ποιότητα αυτών των αποτελεσμάτων. Επισημαίνει δε ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τα καθαρά έσοδα από τόκους, όμως οι αλλαγές στις προβλέψεις της για τα κέρδη της τράπεζας θα είναι μικρές.

Η Alpha Finance αναφέρει ότι τα αποτελέσματα β’ τριμήνου αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών για την Εθνική Τράπεζα, μετά τα μικτά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν το α’ τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα β’ τριμήνου, τονίζει η χρηματιστηριακή, ενισχύουν την άποψη ότι η Εθνική αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές λόγω του ”υπομοχλευμένου” ισολογισμού και των προοπτικών αναδιάρθρωσής της. Επιπλέον, η Εθνική θα υλοποιήσει σύντομα το φιλόδοξο σχέδιό της να καταστεί ηγετικός ”παίκτης” στην περιοχή.

Η Eurobank Securities, από την πλευρά της, χαρακτηρίζει υπερβολική την αντίδραση της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας χθες (+3,85%), καθώς, όπως αναφέρει, τα αποτελέσματα ήταν λίγο χαμηλότερα του αναμενομένου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v