Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες λέει η D. Bank

”Top pick” ανάμεσα στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζει την Εθνική Τράπεζα και η Deutsche Bank, ενώ Τράπεζα Πειραιώς και Αγροτική ακολουθούν κατά πόδας στις προτιμήσεις της. Στην έκθεσή του για τις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, ο οίκος επισημαίνει ότι οι αποτιμήσεις παραμένουν ελκυστικές, καθώς ευθυγραμμίζονται με τον ευρωπαϊκό κλάδο και προσφέρουν ισχυρότερη ανάπτυξη κερδών.

Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες λέει η D. Bank
Το top pick της Deutsche Bank ανάμεσα στις μεγάλες ελληνικές τράπεζες είναι η Εθνική Τράπεζα, με την Τράπεζα Πειραιώς και την Αγροτική να ακολουθούν κατά πόδας, όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος σε έκθεσή του, όπου επισημαίνει ότι οι αποτιμήσεις των ελληνικών μεγάλων τραπεζών παραμένουν ελκυστικές καθώς ευθυγραμμίζονται με τον ευρωπαϊκό κλάδο, ενώ προσφέρουν ισχυρότερη αύξηση κερδών.

Ο διεθνής οίκος, σε έκθεσή του με ημερομηνία 31 Αυγούστου και τίτλο ”Ξεχωρίζοντας τις κορυφαίες μας επιλογές”, επισημαίνει ότι οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με Ρ/Ε 9,5 με βάση τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία του 2008, σε ευθυγράμμιση με τον ευρωπαϊκό κλάδο, τη στιγμή που χαρακτηρίζονται από ισχυρότερη αύξηση κερδοφορίας.

Ο οίκος δίνει σύσταση ”buy” και στις πέντε μεγάλες τράπεζες που καλύπτει (Αγροτική, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς), ενώ επισημαίνει ότι με βάση διάφορα κριτήρια (πιθανές αναβαθμίσεις εκτιμήσεων κερδοφορίας, αύξηση κερδών ανά μετοχή και αποτίμηση) η Εθνική Τράπεζα είναι το top pick, ακολουθούμενη από την Τράπεζα Πειραιώς και την Αγροτική Τράπεζα.

Οι τρεις τράπεζες, αναφέρει η Deutsche Bank, είναι καλά τοποθετημένες, έτσι ώστε να επωφεληθούν από την ισχυρή ανάπτυξη των εσόδων, τη διεύρυνση του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου (NIM) και τις θετικές επιδράσεις από ένα περιβάλλον αυξανόμενων επιτοκίων.

Επισημαίνει επίσης ότι Εθνική Τράπεζα και Αγροτική Τράπεζα είναι οι πιθανότεροι ”υποψήφιοι” για αξιοσημείωτη αναβάθμιση των εκτιμήσεων όσον αφορά στην κερδοφορία εντός του 2007, ενώ προσθέτει ότι η Εθνική Τράπεζα είναι ο πιο ελκυστικός ”παίκτης”, με τη μετοχή της να διαπραγματεύεται με discount 8% έναντι των άλλων ελληνικών τραπεζών.

Για την Εθνική η τιμή στόχος είναι στα 43 ευρώ, για την Πειραιώς στα 26,5 ευρώ, για την Αγροτική στα 4,9 ευρώ και για τις Alpha Bank και Eurobank στα 27,6 και 30 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v