Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με επιλεκτικές κινήσεις

Ανοδικά ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα με τον Γενικό Δείκτη να κινείται με θετικό πρόσημο, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, ενώ συνεχίστηκαν οι άκρως επιλεκτικές κινήσεις σε τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης. Τεχνικά δεν αλλάζει κάτι καθώς ο Γενικός Δείκτης δεν κατόρθωσε να πετύχει κλείσιμο υψηλότερα των 3.952 μονάδων. Ισχυρά κέρδη για την Ελαΐς, ύστερα από την δημόσια πρόταση της Unilever.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά ξεκίνησε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα με τον Γενικό Δείκτη να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος και να κλείνει περίπου στη μέση της ημερήσιας διακύμανσης.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η σχετική υποστήριξη από ορισμένους δεικτοβαρείς τίτλους, η σχετική κινητικότητα διατηρήθηκε σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ενώ σχετικό ενδιαφέρον και οριακό premium παρατηρήθηκε και στην αγορά παραγώγων όσον αφορά στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές του FTSE με αρνητικό πρόσημο αλλά απώλειες που δεν ξεπέρασαν τη μία ποσοστιαία μονάδα οι: Αγροτική, Coca Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Folli Follie, ενώ αμετάβλητος έκλεισε ο τίτλος της Γερμανός.

Αντίθετα, με κέρδη μεγαλύτερα του 2% CosmOTE και Motor Oil, αξιοσημείωτα κέρδη για ΟΤΕ, ΚΑΕ, Eurobank, Πειραιώς και θετική μεταβολή για Alpha Bank, Εθνική, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, Hyatt, Ελληνικά Πετρέλαια και Intracom.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε ένα σχετικά στενό εύρος (χαμηλό ημέρας 3.925,28, υψηλό 3.954,31) και έκλεισε στις 3.944,01 μονάδες, με κέρδη 0,66%, ενώ ο τζίρος προσέγγισε τα 245 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 18,8 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι καθώς ο δείκτης δεν κατόρθωσε να εξασφαλίσει κλείσιμο υψηλότερα των 3.952 μονάδων, όμως ίσως αξίζει η υποσημείωση ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση εμφανίστηκαν αρνητικές αποκλίσεις.

Πανομοιότυπη των προηγούμενων συνεδριάσεων η τελική εικόνα, με 141 ανοδικές μετοχές έναντι 103 πτωτικών, όμως μόλις 11 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα του 7%.

Τέλος, όσον αφορά στους ημερήσιους πρωταγωνιστές, και πλην της Ελαΐς που κατέγραψε σημαντικά κέρδη λόγω της δημόσιας πρότασης της Unilever στα 24,5 ευρώ, ξεχώρισαν Δομική Κρήτης, Δρομέας, Multirama, Cyclon, Hitech SNT, Spider, Jumbo, Space, Κορδέλλου, Γενική Εμπορίου, Notos Com, Ήλιδα και Καρέλιας.

Ισχυρά κέρδη (18,93%) σημείωσε η μετοχή της Ελαίς, που έκλεισε στα 24,5 ευρώ, ύστερα από την δημόσια πρόταση από την Unilever.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v