Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημόσια πρόταση της Ελαΐς από Unilever

Προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% της Ελαΐς απηύθυνε η Unilever στην τιμή των 24,5 ευρώ ανά μετοχή. Η Unilever, που τώρα άμεσα και έμμεσα κατέχει περίπου το 67% της εταιρείας, σκοπεύει να αποσύρει τη μετοχή από το ταμπλό.

Δημόσια πρόταση της Ελαΐς από Unilever
Προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του 100% της Ελαΐς απηύθυνε η Unilever στην τιμή των 24,5 ευρώ ανά μετοχή. Η Unilever, που τώρα άμεσα και έμμεσα κατέχει περίπου το 67% της εταιρείας, σκοπεύει να αποσύρει τη μετοχή από το ταμπλό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την 4η Σεπτεμβρίου 2006 η Unilever κατέχει άμεσα δύο εκατομμύρια οκτακόσιες ογδόντα οκτώ χιλιάδες τριακόσιες σαράντα μία (2.888.341) Μετοχές, οι οποίες αποτελούν περίπου το 21,35% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας κατά την ως άνω ημερομηνία.

Επιπλέον, μέσω της Lipoma B.V., η οποία ανήκει στον όμιλο Unilever και κατέχει 99% του μετοχικού κεφαλαίου του προτείνοντος, κατέχονται έξι εκατομμύρια εκατόν εβδομήντα τέσσερις χιλιάδες εκατόν σαράντα τέσσερις (6.174.144) μετοχές, οι οποίες αποτελούν περίπου το 45,65% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας κατά την ως άνω ημερομηνία. Ο προτείνων και η Lipoma B.V. κατέχουν από κοινού 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Η δημόσια πρόταση, στην οποία ως σύμβουλος λειτουργεί η NBG International Limited, αφορά στο σύνολο των μετοχών τις οποίες δεν κατείχε άμεσα ο προτείνων κατά την 4η Σεπτεμβρίου 2006, ήτοι δέκα εκατομμύρια εξακόσιες τριάντα επτά χιλιάδες επτακόσιες πενήντα εννέα (10.637.759) Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου το 78,65% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας κατά την ως άνω ημερομηνία (οι ”μετοχές της δημόσιας πρότασης”). Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας δεν περιλαμβάνει άλλη κατηγορία μετοχών.

Όπως αναφέρειτα στη σχετική ανακοίνωση, η Unilever προτίθεται να αποκτήσει τις μετοχές της δημόσιας πρότασης μαζί με όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, μόνο εφόσον οι μετοχές της δημόσιας πρότασης είναι ελεύθερες και απαλλαγμένες από οποιοδήποτε εμπράγματο ή ενοχικό βάρος ή δικαίωμα, περιορισμό, διεκδίκηση, επικαρπία, επιβάρυνση ή από οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα τρίτων.

Η δημόσια πρόταση θα παραμείνει σε ισχύ ανεξάρτητα από τον αριθμό μετοχών της δημόσιας πρότασης, οι οποίες θα έχουν προσφερθεί εγκύρως μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής.

Ο προτείνων προτίθεται να αποκτά μετοχές μέσω της χρηματιστηριακής αγοράς από την ημερομηνία της παρούσας ανακοίνωσης μέχρι και το τέλος της περιόδου αποδοχής.

Όπως τονίζεται, η Unilever προτίθεται να αποκτήσει το 100% των μετοχών της εταιρείας και τελικά να υποβάλει αίτηση διαγραφής των μετοχών της εταιρείας από το Χ.Α., ενώ σκοπεύει να εξασκήσει το δικαίωμά του να απαιτήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπόλοιπων κινητών αξιών της υπό εξαγορά εταιρείας, σύμφωνα με το άρθρο 27 του νόμου, εάν αποκτήσει αριθμό μετοχών που θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας.

Ο προτείνων σκοπεύει να καταβάλει για τις μετοχές αυτές τίμημα το οποίο θα ισούται με το προσφερόμενο που θα καταβάλει για τις μετοχές που θα αποκτήσει κατά τη διάρκεια της δημόσιας πρότασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v