Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της Παρασκευής

Οι εταιρίες Sciens και Δίολκος πραγματοποιούν γενική συνέλευση. Επίσης, ανακοινώνονται ο δείκτη βιομηχανικής παραγωγής καθώς και εκτιμήσεις για τις εμπορευματικές συναλλαγές Ιουλίου.

Η ατζέντα της Παρασκευής
Σήμερα, Παρασκευή

Εταιρικές πράξεις

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 6.783.567 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”ΑΚΤΙΒ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.”, οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων (ΚΑ) μετοχών. Από την ίδια ημερομηνία το σύνολο των εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που διαπραγματεύονται στο Χ.Α. ανέρχεται σε 6.783.567 (ΚΟ) μετοχές, με νέο κωδικό ISIN GRS333003002.

* Διαγράφεται από το Χ.Α. το σύνολο των 6.783.567 (ΚΑ) μετοχών της εταιρείας ”ΑΚΤΙΒ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.”, προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες κοινές ονομαστικές μετοχές.

* Εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 12.432.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας ”A. KΑΛΠΙΝΗΣ – Ν. ΣΙΜΟΣ Α.Ε.Β.Ε.”, οι οποίες προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων (ΚΑ) μετοχών. Το σύνολο των εισηγμένων μετοχών της εταιρίας που διαπραγματεύονται στο Χ.Α. ανέρχεται σε 12.432.000 (ΚΟ) μετοχές, με νέο κωδικό ISIN GRS088003009.

Διάφορα

* Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, βρίσκεται στο Ελσίνκι, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των άτυπων Συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, που πραγματοποιούνται αντίστοιχα σήμερα και αύριο.

Γενικές συνελεύσεις

SCIENS Α.Ε.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 13:00, στο ξενοδοχείο ”Μεγάλη Βρετανία”, Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση (α) του από 10.02.2006 ισολογισμού μετασχηματισμού της απορροφώσας εταιρείας ”ΔΙΟΛΚΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ” (εφεξής ”ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ.”) και (β) των εκθέσεων ελέγχων ορκωτών ελεγκτών - λογιστών για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας και της εταιρείας ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ.

2. Υποβολή και έγκριση (α) του από 01.06.2006 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης μεταξύ της Εταιρείας και της εταιρείας ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ., (β) της επεξηγηματικής εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920 και (γ) της γνωμοδότησης ορκωτού ελεγκτή - λογιστή της ελεγκτικής εταιρείας ”Deloitte & Touch” για τον έλεγχο του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής.

3. Λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της Εταιρείας με την εταιρεία ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ. με απορρόφηση της εταιρείας ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ. από την Εταιρεία, δυνάμει των άρθρων 68-77 του κ.ν. 2190/1920, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993, ως ισχύουν.

4. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της Εταιρείας με απορρόφηση της εταιρείας ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ. και παροχή εξουσιοδότησης για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης, δήλωσης, ανακοίνωσης ή δικαιοπραξίας που απαιτείται για το σκοπό αυτό και γενικά για την τελείωση της συγχώνευσης και την υλοποίηση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

5. Έγκριση των πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων που θα έχουν διενεργηθεί για τους σκοπούς της ως άνω συγχώνευσης μέχρι και την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

6. Λήψη απόφασης, ταυτόχρονα και εκ παραλλήλου, για (α) την αύξηση κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ., ύψους είκοσι εννέα εκατομμυρίων εννιακοσίων σαράντα τριών χιλιάδων διακοσίων σαράντα (29.943.240) Ευρώ, (β) την περαιτέρω αύξηση, προς το σκοπό της διατηρήσεως της επιλεγείσης σχέσεως ανταλλαγής των μετοχών και στρογγυλοποιήσεως της νέας ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής της Απορροφώσας Εταιρείας, όπως μεταβάλλεται από 0,59 Ευρώ σε 0,60 Ευρώ η κάθε μία, κατά το ποσό των εκατόν ογδόντα πέντε χιλιάδων οκτακοσίων πενήντα έξι (185.856) Ευρώ με κεφαλαιοποίηση μέρους αποθεματικού που έχει δημιουργηθεί από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και (γ) την τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας, έτσι ώστε το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας να ανέρχεται μετά τη συγχώνευση στο συνολικό ποσό των σαράντα ενός εκατομμυρίων ενενήντα τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων (41.094.600) Ευρώ, διαιρούμενο σε εξήντα οκτώ εκατομμύρια τετρακόσιες ενενήντα μια χιλιάδες (68.491.000) κοινές ονομαστικές με ψήφο μετοχές, νέας ονομαστικής αξίας 0,60 Ευρώ η καθεμία. Χορήγηση ανέκκλητης εντολής προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την τακτοποίηση των κλασματικών δικαιωμάτων που ενδεχομένως προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου, την έκδοση νέων και ανταλλαγή των μετοχών.

7. Διάφορες ανακοινώσεις - Θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος.

ΔΙΟΛΚΟΣ Α.Ε.Ε.Χ.: Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας, στις 10:00, στα γραφεία της Εταιρίας, στην Αθήνα, Ερμού 7 (6ος όροφος), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Υποβολή και έγκριση (α) του από 10.02.2006 ισολογισμού μετασχηματισμού της Εταιρείας και (β) των εκθέσεων ελέγχων ορκωτών ελεγκτών - λογιστών για τη διαπίστωση της λογιστικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας και της εταιρείας ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ” (όπως μετονομάστηκε από ”SOLVENCY ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, εφεξής ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.”).

2. Υποβολή και έγκριση (α) του από 01.06.2006 Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης μεταξύ της Εταιρείας και της ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.”, (β) της επεξηγηματικής εκθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου επί του ως άνω Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης σύμφωνα με το άρθρο 69 παρ. 4 του κ.ν. 2190/1920 και (γ) της γνωμοδότησης ορκωτού ελεγκτή - λογιστή της ελεγκτικής εταιρείας ”BKR ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ A.E.” για τον έλεγχο του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης και το δίκαιο και εύλογο της σχέσης ανταλλαγής.

3. Λήψη απόφασης για τη συγχώνευση της Εταιρείας με την εταιρεία ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” με απορρόφηση της Εταιρείας από την εταιρεία ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.”, δυνάμει των άρθρων 68-77 του κ.ν. 2190/1920, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν. 2166/1993, ως ισχύουν.

4. Ορισμός εκπροσώπων για την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης συγχώνευσης της Εταιρείας με την εταιρεία ”SCIENS ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.” και παροχή εξουσιοδότησης για τη διενέργεια κάθε άλλης πράξης, δήλωσης, ανακοίνωσης ή δικαιοπραξίας που απαιτείται για το σκοπό αυτό και γενικά για την τελείωση της συγχώνευσης και την υλοποίηση των αποφάσεων της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

5. Έγκριση των πράξεων, δηλώσεων, ανακοινώσεων και δικαιοπραξιών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, των προστηθέντων και των πληρεξουσίων που θα έχουν διενεργηθεί για τους σκοπούς της ως άνω συγχώνευσης μέχρι και την ημερομηνία συνεδρίασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

6. Ενημέρωση των Μετόχων σχετικά με την αγορά και πώληση ιδίων μετοχών της Εταιρείας.

7. Άλλες ανακοινώσεις και Γνωστοποιήσεις.

Οικονομικά στοιχεία

- Ανακοίνωση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής (Ιούλιος).

- Εκτιμήσεις εμπορευματικών συναλλαγών (Ιούλιος).

Διεθνή

ΗΠΑ

- Καταναλωτική πίστη (Ιούλιος).

Γερμανία

- Εμπορικό ισοζύγιο (Ιούλιος).

- Ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (Ιούλιος).

Ευρωζώνη

- Ανακοίνωση του δείκτη των δεικτών για τις χώρες του ΟΟΣΑ.

Σάββατο 9/9

Διάφορα

* Ξεκινά η 71η ΔΕΘ.

* Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της 71ης ΔΕΘ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v