Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλητής το ...διεθνές κλίμα

Πτωτική συνεδρίαση εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος, με την καλύτερη όμως δυνατή τελική εικόνα όσον αφορά την αναλογία ανοδικών/ πτωτικών μετοχών, με τους θετικούς πρωταγωνιστές να δίνουν το παρόν κατά τα τελευταία 45’ της συνεδρίασης. Παρά ταύτα και χωρίς να αποκλείεται η περαιτέρω contrarian κίνηση για περιορισμένο αριθμό τίτλων, ο πρώτος λόγος μεταφέρεται στο διεθνές κλίμα, καθώς η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης παραμένει αδύναμη.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Πτωτικών συνεδριάσεων συνέχεια με την υψηλή κεφαλαιοποίηση να δημιουργεί αρνητικές διαθέσεις που δεν δυσκολεύτηκαν να επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του ταμπλό και όλα αυτά εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Παρά ταύτα ίσως αξίζει ιδιαίτερης υποσημείωσης το γεγονός ότι η αναλογία ανοδικών/ πτωτικών μετοχών βελτιώθηκε σημαντικά προς το τέλος κλείνοντας στο 1 προς 3 ενώ ενδοσυνεδριακά υπερέβαινε και το 1 προς 10

Θεωρείται περίπου βέβαιο πως αν το διεθνές κλίμα δεν επιδεινωθεί σημαντικά, αρκετοί τίτλοι που θεωρείται ότι εμπεριέχουν κυοφορούμενες επιχειρηματικές εξελίξεις ή έστω ενδιαφερόμενες δυνάμεις, δεν αποκλείεται να κινηθούν κόντρα στις αρνητικές διαθέσεις πάντα υπό την προϋπόθεση ότι τα διεθνή χρηματιστήρια δεν θα πιέσουν σημαντικά την ψυχολογία των εμπλεκομένων.

Τεχνικά δεν άλλαξε κάτι έστω και αν προς το τέλος η αγορά έδωσε ένα πρώτο σήμα για επιλεκτικές τοποθετήσεις. Επόμενες στηρίξεις για τον Γενικό Δείκτη οι 3.861 και 3.845 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 3.885, 3.898 και 3.907 μονάδες.

Από τις μετοχές του FTSE οι οποίες για μία ακόμα συνεδρίαση επέδειξαν ιδιαίτερα αδύναμη εικόνα με αξιοσημείωτα κέρδη μόνο η Βιοχάλκο, απλά θετική μεταβολή για Γερμανό και ΔΕΗ και αμετάβλητος ο τίτλος της Hyatt.

Αντίθετα απώλειες που υπερέβησαν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες για Folli-Follie και Alpha Bank, αξιοσημείωτες απώλειες για Αγροτική, Εμπορική, Εθνική, Coca Cola, Motor Oil, ΟΤΕ και αρνητικό πρόσημο για Eurobank, Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, Intracom, Ελληνική Τεχνοδομική, ΚΑΕ, CosmOTE, ΟΠΑΠ και Τιτάνα.

Ο Γενικός Δείκτης δεν άφησε ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας καθώς κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, υποχώρησε μέχρι τις 3.861,47 μονάδες και έκλεισε στις 3.881,93 με απώλειες 0,86%.

O τζίρος ξεπέρασε τα 196 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 14,9 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές ενώ η σχετικά καλύτερη συμπεριφορά στα ΣΜΕ υψηλής κεφαλαιοποίησης μείωσε σχετικά τις υποτιμήσεις στα συμβόλαια του πρώτου μήνα.

Η καλύτερη δυνατή αλλά όχι ικανοποιητική τελική εικόνα με 68 ανοδικές μετοχές έναντι 188 πτωτικών. Παρά ταύτα 10 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 7% έως 12,19%.

Όσον αφορά τους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές που όλοι σχεδόν όλοι έκαναν την εμφάνισή της κατά τα τελευταία 45’ της συνεδρίασης, ξεχώρισαν οι Δομική Κρήτης, Ατέρμων, Cyclon, Ελφίκο, Έλτον, Εργάς, Μουζάκης, Notos, Space και BYTE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v