Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόταση Καπράλου για παράταση ωραρίου συνεδρίασης

Την πρότασή του για επέκταση του ωραρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά μία ώρα, με έναρξη συνεδρίασης στις 10.30 αντί για τις 11.30 ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, κ. Σπ. Καπράλος, κατά τη διάρκεια γεύματος που παραθέτει.

Πρόταση Καπράλου για παράταση ωραρίου συνεδρίασης
Την πρότασή του για επέκταση του ωραρίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά μία ώρα, με έναρξη συνεδρίασης στις 10.30 αντί για τις 11.30 ανακοίνωσε ο πρόεδρός του, κ. Σπ. Καπράλος, κατά τη διάρκεια γεύματος που παραθέτει αυτή την ώρα.

Η πρόταση περί ωραρίου περιλαμβάνει ακόμη την επέκταση στη διάρκεια της πρωινής συνεδρίασης στη μικρή και τη μεσσαία κεφαλαιοποίηση (απο τις 10.30 στις 12.00), αντί του 11.30 - 12.30 που ισχύει σήμερα.

Ο κ. Καπράλος προτείνει την έναρξη ισχύος της πρότασής του από 2 Οκτωβρίου.

Όπως επίσης είπε ο ίδιος, στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά η διαχείριση του Επικουρικού από το Αποθετήριο, ενώ έναν μήνα αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου, περίπου 53 εκατ. ευρώ θα επιστραφούν στους χρηματιστές.

Αναφερόμενος στις εταιρίες που μελλοντικά θα εισαχθούν στο Χ.Α., ο κ. Καπράλος τόνισε ότι η διοίκηση του Χρηματιστηρίου ενδιαφέρεται να προσελκύσει νέες δυναμικές εταιρίες και έφερε ως παράδειγμα την Aegean Airlines.

Ο Πρόεδρος του ΧΑ γνωστοποίησε ακόμη πως στο πλαίσιο ανάπτυξης της κοινής πλατφόρμας με το Χρηματιστήριο Κύπρου, ήδη πέντε κυπριακές χρηματιστηριακές έχουν ζητήσει να γίνουν remote members του ΧΑ.

Εξάλλου, στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το διήμερο μεγάλο road show για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σε αυτό θα υπάρξουν περισσότερες από 500 παρουσιάσεις σε περίπου 80 διεθνή funds, ενώ θα παρουσιαστούν και 30 επιχειρήσεις της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που δεν μετέχουν στον FTSE 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v