Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Περιφερειακή” άνοδος στη Σοφοκλέους

Κίνηση του δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης αλλά μόνιμα με θετικό πρόσημο και εν μέσω θετικού διεθνούς κλίματος, επέτρεψε μετά από αρκετές συνεδριάσεις να αρθεί σε σημαντικό ποσοστό η επιφυλακτικότητα για τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, με αποτέλεσμα αρκετοί να καταγράψουν αξιόλογα ημερήσια κέρδη. Σημαντικής ιδιαιτερότητας η ερχόμενη εβδομάδα καθώς λήγουν τα ΣΜΕ Σεπτεμβρίου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Ανοδικά έκλεισε η τελευταία συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας εν μέσω ελαφρώς θετικού διεθνούς κλίματος ενώ μετά από αρκετές συνεδριάσεις μειώθηκε σχετικά η επιφυλακτικότητα σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, με αποτέλεσμα αρκετές μετοχές αυτής της κατηγορίας να καταγράψουν αξιοπρόσεκτα ημερήσια κέρδη.

Ο Γενικός Δείκτης σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 0,36% περιορίζοντας έτσι τα κέρδη του από την αρχή του χρόνου στο 6,55%.

Η σημερινή συνεδρίαση τεχνικά δικαίωσε όσους έβλεπαν μικρή ανοδική αντίδραση, η οποία θα έκλεινε κάποια τεχνικά χάσματα που είχαν δημιουργηθεί, όμως οι προβλέψεις για την ερχόμενη εβδομάδα κρίνονται τουλάχιστον επισφαλείς, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή λήγουν τα ΣΜΕ Σεπτεμβρίου επί δεικτών και μετοχών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από τις μετοχές του FTSE που πλην ελαχίστων εξαιρέσεων συνέχισαν να επιδεικνύουν τη γνωστή αδύναμη εικόνα τους, με αξιοσημείωτα κέρδη ξεχώρισαν οι Alpha Bank, Coca Cola, Ελληνική Τεχνοδομική, Folli-Follie, απλά θετική μεταβολή για Αγροτική, Εθνική, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Γερμανό, ΔΕΗ, Intracom, Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Hyatt και Eurobank.

Αντίθετα αξιοσημείωτες απώλειες για Ελληνικά Πετρέλαια και CosmOTE και αρνητική πρόσημο για Τιτάνα και Εμπορική.

Ο Γενικός Δείκτης παρά το γεγονός ότι κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο κατέγραψε ένα μάλλον στενό εύρος διακύμανσης 20 μονάδων και έκλεισε σχετικά κοντά στο χαμηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 3.903,96 με κέρδη 0,57% ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 182 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 21,7 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Ασφαλώς καλύτερη των προηγούμενων συνεδριάσεων η τελική εικόνα με 206 ανοδικές μετοχές έναντι 55 πτωτικών και 13 τίτλοι με κέρδη από 7% έως 19,82%.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές ημέρας ξεχώρισαν ο Πετζετάκις μετά τις τελευταίες εξελίξεις, μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση για Space, Cyclon, ΕΛΤΟΝ, Δομική Κρήτης, κινητικότητα σε Εβροφάρμα Audio Visual, Παρνασσό, Νεώριο Σύρου, Ευρωπαϊκή Πίστη (και λόγω προσυμφωνημένων συναλλαγών προς το τέλος), αγοραστές προς το τέλος της συνεδρίασης για Σελόντα ενώ σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε για τίτλους των Marfin Group και Εγνατίας Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v