Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση με αρωγούς Alpha και ΟΤΕ

Πλήθυναν και εμφανίστηκαν υψηλότερα οι αγοραστές στη μετοχή της Alpha Bank, συμβάλλοντας στη συντήρηση της αγοράς, έστω και οριακά υψηλότερα των 3.900 μονάδων. Επενδυτικό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών, σε μία περίοδο που στην ακτοπλοΐα οι εδώ και καιρό δρομολογημένες εξελίξεις παραπέμπουν σε ακόμη πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια. Ελαφρώς περισσότερες οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο σταδιακά μετά τις 14:00.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Συνεχίζεται η συντήρηση της αγοράς σε επίπεδο Γ.Δ.

Χωρίς ουσιαστικές μεταβολές από την προηγούμενη αναφορά μας, εκτός του ότι ενισχύθηκε περισσότερο η διάθεση των αγοραστών στη μετοχή της Alpha Bank (1,6%).

Αναμενόμενη είναι, κατά την εκτίμησή μας, η επανάκαμψη των αγοραστών στη μετοχή του ΟΤΕ, μετά από μία ανάπαυλα... μερικών ωρών, προκειμένου να διερευνηθεί η διάθεση και η σύνθεση των εν δυνάμει πωλητών.

Οι συναλλαγές στη μετοχή του ΟΤΕ ξεπερνούσαν (μετά τις 14:00) το 1 εκατ. τεμάχια, με την τιμή να διαμορφώνεται προς τα 19 ευρώ.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του Οργανισμού, θα επιμείνουμε πως οι αρμόδιοι έχουν κάθε λόγο να προσβλέπουν σε μεγιστοποίηση του οφέλους από τη διάθεση του μειοψηφικού ποσοστού σε ξένους επενδυτές.

Ανοδικά διαμορφώνεται η μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας, της Intracom, της Τιτάν, αλλά και των Folli Follie, CosmΟΤΕ και Coca Cola.

Από τον μεσαίο χώρο ξεχωρίζουν οι για ακόμη μία συνεδρίαση αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Attica Συμμετοχών (και πώς να μην συνεχίζονται οι συναλλαγές), η αντίδραση της Info-Quest, της J&P ΑΒΑΞ, ενώ θετικά διαμορφώνεται η τιμή των Ηρακλής, Σαράντης και Μέτκα.

Σε γενικές γραμμές η αγορά, όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες, παρουσιάζει ενδιαφέρον στο ευρύτερα εννοούμενο μέρος της, όπου και σταδιακά από την αρχή Ιουλίου έχει ”υδρεύσει” ρευστότητα.

Ωστόσο, μετά τις 14:00 διευρύνονται οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο, φτάνοντας τις 130, ανατρέποντας έτσι την αρχική σχέση του περίπου 1 προς 1.

Με βάση τις συναλλαγές τους ξεχωρίζουν Άλμα-Ατέρμων, Autohellas, ΕΒΖ (δες σχετικό θέμα), Πλαστικά Θράκης, Σωληνουργεία Κορίνθου και ορισμένοι ακόμη τίτλοι από αυτή την κατηγορία.

Περίπου στις 14:20 ο Γ.Δ. παρέμενε ελαφρώς υψηλότερα των 3.900 μονάδων, με συναλλαγές όμως που δεν ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v