Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Οι κινήσεις επέκτασης της Εθνικής Τράπεζας και της ΑΤΕ στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Ο Τύπος της Τρίτης
Οι κινήσεις επέκτασης της Εθνικής Τράπεζας και της ΑΤΕ στα Βαλκάνια, οι εξελίξεις στην ακτοπλοΐα, το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο σήμερα Τρίτη.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σκάνδαλο εκβίασης με την υπόσχεση απάλειψης υψηλού προστίμου, που υποτίθεται ότι επρόκειτο να επιβληθεί σε εταιρεία, απασχολεί από χθες τις διωκτικές αρχές. Στέλεχος της Επιτροπής Ανταγωνισμού φέρεται να ζήτησε ”δώρο” 2,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να απαλλαγεί η γαλακτοβιομηχανία Μεβγάλ από μεγάλο πρόστιμο.

Αγροτική Τράπεζα: Τη δεύτερη εκτός συνόρων κίνηση πραγματοποίησε η ΑΤΕ Bank, αποκτώντας στρατηγική συμμετοχή στη σερβική τράπεζα AIK Bank. Η ΑΤΕ ανακοίνωσε την εξαγορά του 24,99% των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΑΙΚ Bank, η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου.

Εθνική Τράπεζα: Σήμερα αναμένεται να υπογραφεί η συμφωνία για την εξαγορά της Vojvodjanska Banka από την Εθνική Τράπεζα, έναντι τιμήματος 392 εκατ. ευρώ. Το μερίδιο αγοράς της Vojvodjanska Banka υπολογίζεται σε 5,8%, ενώ το πελατολόγιό της περιλαμβάνει περί τους 680.000 πελάτες. Σημειώνεται ότι για την τράπεζα αυτή έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και η ουγγρική ΟΤΡ.

ΔΕΗ: Σε εισαγωγές ρεύματος από τρίτες χώρες αλλά και στην ολοκλήρωση της εξαγοράς του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού Bobov Dol προσβλέπει η ΔΕΗ για την αναπλήρωση των ποσοτήτων ηλεκτρικού ρεύματος που εισάγει από τη Βουλγαρία και οι οποίες θα περικοπούν δραστικά τον Ιανουάριο, καθώς θα κλείσουν δυο μονάδες του πυρηνικού σταθμού του Κοζλοντούι, σύμφωνα με την Ημερησία.

ΟΠΑΠ: Την εισαγωγή του νέου παιχνιδιού Bingo Lotto λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων, δρομολογεί ο ΟΠΑΠ. Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ στην Ημερησία, το νέο παιχνίδι δεν αναμένεται να αποτελεί πηγή μεγάλων εσόδων, όπως το Πάμε Στοίχημα, αλλά επιτρέπει στον Οργανισμό να διεισδύσει σε νέες κατηγορίες πελατών. Όσον αφορά τον διαγωνισμό της τεχνολογικής αναβάθμισης του Οργανισμού, ο κ. Νειάδας υπογράμμισε πως εκκρεμούν κάποια ασφαλιστικά μέτρα και αναμένεται απόφαση εντός του Οκτωβρίου, όμως η αναμονή της απόφασης δεν σταματά το διαγωνισμό.

Νίκας: Το 79,17% της Νίκας ελέγχει πλέον η GCI Food Enterprises Limited μετά την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης την προηγούμενη Παρασκευή. Η πρόταση αφορούσε την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών μετοχών της Νίκας, οι οποίες δεν κατέχονταν έμμεσα ή άμεσα από την GCI Food.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης του Κινέζου υπουργού Επικοινωνιών στο υπουργείο Ναυτιλίας και στον ΟΛΠ, έδωσε την έγκριση να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την κινεζική Cosco για την ανάθεση του management σε τρία ελληνικά λιμάνια σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο

Μεγάλα Εργα: Δυο όμιλοι ελληνικών και ξένων τεχνικών εταιρειών, οι Ελληνικές Διαδρομές και Hellenic Autopistas, υπέβαλαν τεχνικές και οικονομικές προσφορές για την επαναδημοπράτηση του διαγωνισμού για την κατασκευή με σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).

ΟΤΕ: Ο ΟΤΕ κατήργησε από χθες τη χρέωση ανεξάρτητης διάρκειας στο 11888. το πρώτο λεπτό χρεώνεται με 0,4 ευρώ και κάθε επόμενο λεπτό με 0,29 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Κλουκίνας-Λάππας: Συζητήσεις για την επέκταση της σύμβασης master franchise για την Colours and Beauty στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία πραγματοποιεί, σύμφωνα με την Ημερησία, η Κλουκίνας-Λάππας, με την ιταλική εταιρεία Colours & Beauty S.p.A. Ταυτόχρονα, η Κουκίνας-Λάππας συζητά για την ολοκλήρωση συμφωνίας και με άλλες δυο αλυσίδες λιανικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v