Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έβαλε ”πλάτη” ο ΟΤΕ

Παρά το γεγονός ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο δείκτης κινήθηκε με αρνητικό πρόσημο, δεν έλειψε το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον για τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης. Αντίθετα, ερωτηματικά δημιουργεί η εικόνα της υψηλής κεφαλαιοποίησης καθώς ο κλαδικός της δείκτης έκλεισε με σχεδόν οριακά κέρδη παρά τις σημαντικές βοήθειες από ΟΤΕ, Εθνική, ΔΕΗ και Intracom. ”Μπαράζ” πακέτων στον ΟΤΕ.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Μικτή συνεδρίαση με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει οριακά σε αρνητικό πρόσημο, η δε τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών/πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται υπέρ των δεύτερων, όμως συνεχίστηκε το ενδιαφέρον για επιμέρους τίτλους που έδωσε σε αρκετούς από αυτούς αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη, και όλα αυτά εν μέσω αρνητικού διεθνούς κλίματος.

Οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς θεωρούν σαν επικρατέστερο σενάριο αυτό της πλάγιας κίνησης, το οποίο ενδέχεται να διατηρηθεί ελλείψει ειδήσεων που θα αφορούν σε εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η οποία για μία ακόμα συνεδρίαση προβλημάτισε παρά τις θετικές βοήθειες από Εθνική, ΟΤΕ, ΔΕΗ και προς το τέλος και από την Intracom.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο συνεχίζεται η ταλάντωση του δείκτη μεταξύ 3.860 και 3.970 μονάδων.

Από τις μετοχές του FTSE και πλην αυτών που προαναφέρθηκαν, με οριακά θετική μεταβολή έκλεισαν Hyatt, Eurobank και CosmOTE και αμετάβλητοι οι τίτλοι των ΚΑΕ και ΟΠΑΠ.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για Alpha Bank, Βιοχάλκο, Coca Cola, Motor Oil, Τιτάνα και αρνητική μεταβολή για Αγροτική, Εμπορική, Πειραιώς, Γερμανό, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Τεχνοδομική και Folli Follie.

Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε καθοδικά, ”είδε” σχετικά γρήγορα το χαμηλό ημέρας στις 3.874,42 μονάδες και από εκεί και πέρα με πλαγιοανοδική κίνηση κατόρθωσε να κλείσει σχετικά κοντά στα υψηλά της ημερήσιας διακύμανσης, και συγκεκριμένα στις 3.902,89 με απώλειες 0,03%, ενώ ο τζίρος ξεπέρασε τα 237 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 55,4 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Σε ότι αφορά τα πακέτα του ΟΤΕ άλλαξαν χέρια στη σημερινή συνεδρίαση 1.650.000 τεμάχια του Οργανισμού, που αντιστοιχούν στο 0,34% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού.

Αναλυτικότερα τα 7 πακέτα πραγματοποιήθηκαν σε τιμές μεταξύ των 18,6 και 18,90 ευρώ. Οι ανωτέρω συναλλαγές ανήλθαν στα 31,017 εκατ. ευρώ.

Τηρουμένων των αναλογιών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακή η τελική εικόνα, με 108 ανοδικές μετοχές έναντι 138 πτωτικών. Παρ΄όλα αυτά, 12 τίτλοι κατέγραψαν κέρδη από 8% έως 14,17%.

Όσον αφορά στους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές, μία ακόμη θετική συνεδρίαση για Κορδέλου, Περσέα, Spider, Χατζηιωάννου, Compucon ενώ κινητικότητα και αξιοσημείωτα ημερήσια κέρδη κατέγραψαν οι Olympic Catering, Interfish, Ντιονίκ, CPI, Ευρωπαϊκή Πίστη, Γαλαξίδι, Κυριακίδης, ΕΛΜΕΚ και Κτήμα Λαζαρίδη.

* Το σύνολο των πακέτων της συνεδρίασης δημοσιεύεται στην αριστερή στήλη ”Αγορές, Σοφοκλέους, πακέτα συνεδρίασης”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v