Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ETE: Θετικοί οι αναλυτές για τη Vojvodjanska

Θετικά βλέπουν οι αναλυτές την εξαγορά της σερβικής τράπεζας Vojvodjanska Banka από την Εθνική Τράπεζα, τονίζοντας ότι το τίμημα που κατέβαλε είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιο με αυτό που έχει καταβληθεί για άλλες εξαγορές στη Σερβία.

ETE: Θετικοί οι αναλυτές για τη Vojvodjanska
Θετικά βλέπουν οι αναλυτές την εξαγορά της σερβικής τράπεζας Vojvodjanska Banka από την Εθνική Τράπεζα, τονίζοντας ότι το τίμημα που κατέβαλε είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιο με αυτό που έχει καταβληθεί για άλλες εξαγορές στη Σερβία. Αναλυτικότερα:

Η Eurobank Securities επισημαίνει ότι βλέπει θετικά την επέκταση στη ΝΑ. Ευρώπη, τονίζει ωστόσο ότι η υλοποίηση τριών (εάν ευοδωθεί και η εξαγορά της CEC) σημαντικών εξαγορών στην περιοχή μέσα σε διάστημα 12 μηνών ίσως αποτελέσει πρόκληση.

Η Alpha Finance αναφέρει ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική υλοποίηση του στόχου της διοίκησης της τράπεζας για τη δημιουργία ενός κορυφαίου χρηματοοικονομικού ιδρύματος στην περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης. Σημειώνει ότι το μόνο ”κομμάτι” που λείπει είναι η απόκτηση της ρουμανικής CEC.

Η Εγνατία Finance σημειώνει ότι η σερβική αγορά είναι λιγότερο αναπτυγμένη από αυτές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. Επισημαίνει ότι τα κέρδη από τη Vojvodjanska είναι αμελητέα προς το παρόν, όμως ο ισχυρός ρυθμός ανάπτυξης της σερβικής οικονομίας και οι διαπραγματεύσεις για ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. παρέχουν μια πολλά υποσχόμενη προοπτική.

Η Proton Securities κρίνει θετικά την εξέλιξη, καθώς η Εθνική εδραιώνει ισχυρή παρουσία σε μια αναπτυσσόμενη αγορά με χαμηλό λόγο δανείων / ΑΕΠ (23% το 2005) και με σημαντικές προοπτικές αύξησης του κατά κεφαλήν εισοδήματος. Επίσης, αναφέρει ότι η νεοαποκτηθείσα τράπεζα διαθέτει κυρίαρχη θέση στην πλούσια και βιομηχανοποιημένη περιοχή Βοϊβοντίνα της Σερβίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v