Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eπιφυλακτική η Σοφοκλέους

Οριακά θετικό το κλείσιμο για τον Γενικό Δείκτη, με στενότητα όχι μόνο στη διακύμανση αλλά και στις προσδοκίες της αγοράς. Σημαντική επιφυλακτικότητα για ένα μεγάλο μέρος του ”ταμπλό”, ενώ αρκετοί πρωταγωνιστές των προηγούμενων συνεδριάσεων παρέδωσαν σήμερα μέρος των κερδών τους.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Οριακά θετική η συνεδρίαση για τον Γενικό Δείκτη που κινήθηκε σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος διακύμανσης, το οποίο μόλις που ξεπερνούσε τις 20 μονάδες (χαμηλό ημέρας 3.894,16, υψηλό 3.914,85) ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του ”ταμπλό” ήταν έκδηλη η επιφυλακτικότητα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την τελική αναλογία μεταξύ ανοδικών/ πτωτικών μετοχών που διαμορφώθηκε περίπου στο ένα προς ενάμισι.

Η σημερινή συνεδρίαση είχε σαν κύρια χαρακτηριστικά τη χαμηλή καθαρή αξία συναλλαγών, τη συνεχιζόμενη αδύναμη εικόνα για τους περισσότερους δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά και σημαντικό άδειασμα κερδών για πρωταγωνιστές των προηγούμενων συνεδριάσεων, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις υπέστησαν ιδιαίτερα σημαντικές απώλειες.

Τεχνικά δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν πρόκειται να αλλάξει όσο ο Γενικός Δείκτης κινείται μεταξύ 3.860 και 3.970 μονάδων, ενώ αν συνεχιστούν συνεδριάσεις σαν την σημερινή το αγοραστικό ενδιαφέρον πιθανότατα θα περιορίζεται σε όλο και λιγότερους επιμέρους τίτλους.

Από τις μετοχές του FTSE είναι ενδεικτικό ότι μόνο η Alpha Bank και η Folli Follie κατέγραψαν κέρδη μεγαλύτερα των 2 ποσοστιαίων μονάδων, απλώς θετικό πρόσημο για Εθνική, Eurobank, Γερμανό, Coca Cola, Ελληνική Τεχνοδομική, CosmOTE, Τιτάνα και αμετάβλητοι οι τίτλοι για Αγροτική, Πειραιώς, ΚΑΕ και ΟΤΕ.

Αντίθετα, αξιοσημείωτες απώλειες για ΔΕΗ, Motor Oil και αρνητική μεταβολή για Εμπορική, Βιοχάλκο, Hyatt, Ελληνικά Πετρέλαια, Intracom και ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης όπως προαναφέρθηκε κινήθηκε σε στενός εύρος διακύμανσης και έκλεισε στις 3.905,03 μονάδες, με οριακά κέρδη 0,05%, ενώ ο τζίρος ακούμπησε τα 210 εκατ. ευρώ από τα οποία τα 34,4 αφορούσαν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 102 ανοδικές μετοχές έναντι 143 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες από 5% έως 9,72%.

Όσον αφορά στους θετικούς ημερήσιους πρωταγωνιστές που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού ξεχώρισαν οι Auto Hellas, ΕΚΤΕΡ, Κούμπας, Γενική Τράπεζα, Ικτίνος, Σέλμαν, Ηλεκτρονική Αθηνών, Υγεία, Lavipharm και Ατέρμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v