Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χορός στο ρυθμό των Παραγώγων

”Μία από τα ίδια” για τον FTSE/ASE-20, ειδικότερα για δεικτοβαρείς μετοχές αυτής της κατηγορίας. Απόλυτα... ελεγχόμενο το ”παιχνίδι”, προκειμένου η υποκείμενη να ”ταιριάζει” με την Αγορά Παραγώγων. Ευνοημένες στο ταμπλό οι Μηχανική, Marfin-Εγνατία, συνολικότερα ο όμιλος ΒΙΟΧΑΛΚΟ και η Blue Star.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αυτό που γίνεται στην αγορά όσον αφορά στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη δεν πρέπει να έχει προηγούμενο. Διακύμανση σε στενότατο εύρος, μέσω της διαμόρφωσης της τιμής συγκεκριμένων δεικτοβαρών μετοχών, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τη συνέχεια.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει για μία ακόμη συνεδρίαση την... ατάραχη κίνησή του λίγο πάνω από τις 3.900 μονάδες. Ο ASE-20 κλίνει κοντά στην τιμή που διαμορφώνεται στο ΧΠΑ, με οριακή διόρθωση στην υποκείμενη κατά 0,04%, προς τις 2.133,5 μονάδες.

Δεδομένης λοιπόν της εικόνας στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, ειδικότερα στα δεικτοβαρή χαρτιά του ASE-20 (λίγο πάνω η Εθνική, λίγο πάνω ο ΟΤΕ), το βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Μέχρι στιγμής ο τίτλος της Μηχανικής φαίνεται να βγαίνει κερδισμένος από την αναταραχή με την υπόθεση του Καλλιδρόμου, με την κοινή και προνομιούχο μετοχή να ενισχύονται προς τα 3,08 και 2,34 ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, στην κοινή μετοχή οι συναλλαγές ξεπερνούσαν τις 510.000 τεμάχια (συνολικής αξίας περίπου 1,5 εκατ. ευρώ).

Ανοδικά συνεχίζεται η διαμόρφωση της τιμής της Cyclone, της Δομικής Κρήτης, ενώ τα 3,30 ευρώ ”πιάνει” η μετοχή της Blue Star. Συνεχίζουν ανοδικά οι μετοχές των Marfin και Εγνατίας στα 29,72 και 6,24 ευρώ αντίστοιχα, η συνολικότερη αντίδραση του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ (μητρικών-θυγατρικών), ενώ σταθερά δίνονται τιμές μέχρι και τα 21 ευρώ στον τίτλο της Motor Oil.

Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μία ακόμη συνεδρίαση με... ατάραχο τον FTSE/ΑSE-20, το όποιο ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη μεσαία - χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση και τις συναλλαγές να μην ξεπερνούν τα 125 εκατ. ευρώ στις 14:20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v