Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος με... επιφυλάξεις

Όσοι... κάηκαν χθες στο κλείσιμο εμφανίζονται, και δικαιολογημένα, επιφυλακτικότεροι και πιο προσεκτικοί. Σε στενό εύρος διακύμανσης κινούνται μέχρι στιγμής μετοχές αυξημένου ειδικού βάρους, επηρεάζοντας ανάλογα την κίνηση των ΣΜΕ του ASE 20. Ανοδικά αντιδρά συνολικά ο όμιλος Βιοχάλκο, σε νέες υψηλές τιμές διαμορφώνονται Marfin και Εγνατία.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επιφυλακτικά μετά το χθεσινό... γύρισμα ξεκίνησαν σήμερα οι ”παίκτες”, με πιο προσεκτικές εντολές που είχαν ως αποτέλεσμα τη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη προς τις 3.915 μονάδες και του ASE 20 προς τις 2.140.

Με συναλλαγές περίπου 30 εκατ. ευρώ (στα πρώτα 25-30 λεπτά της συνεδρίασης), από τα οποία περίπου 12 αφορούσαν στη μετοχή της Εθνικής, περίπου μισό εκατ. στη μετοχή του ΟΠΑΠ, άλλο 1,2 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank και περίπου μισό εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ.

Στις περιπτώσεις αυτές που αναφέρονται, η σχέση πωλητών - αγοραστών παραμένει σε στενό εύρος διακύμανσης, που δεν ξεπερνά τα 0,18 ευρώ για τον ΟΤΕ, τα 0,14 για την Alpha Bank, τα 0,14 για τον ΟΠΑΠ και τα 0,18 για την Εθνική.

Κατά ανάλογο τρόπο, προσεκτικά φαίνεται να πραγματοποιούνται οι κινήσεις στον χώρο της μεσαίας - χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Από την πρώτη ομάδα ξεχωρίζει η νέα υψηλότερη τιμή στα 30 ευρώ για τη Marfin Group (με ενδοσυνεδριακά μέγιστο στα 30,10 ευρώ) και της Εγνατίας (κοινής και προνομιούχου στα 6,32 και 6 ευρώ, αντίστοιχα). Ανοδικά διαμορφώνονται οι τιμές της Ελληνικά Καλώδια στα 4,06 ευρώ, της Ελβάλ στα 2,88 ευρώ, της Άττικα Συμμετοχών στα 3,90, της Σιδενόρ στα 5,96 ευρώ, της J&P Άβαξ στα 5,50 και της Βιοχάλκο στα 7,88 ευρώ.

Από τη δεύτερη κατηγορία ξεχωρίζουν ΝΕΛ, Άλμα-Ατέρμων, Ικτίνος, Altec, Cyclone (στα 6,2%), Interfish, Spider-Πέτσιος (με αυξημένες συναλλαγές μέχρι τα 1,24 ευρώ), αλλά και Σάνυο, Αττικάτ, FG Europe και Audiovisual.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v